Siktes for maktmisbruk

Jugoslavias avsatte president Slobodan Milosevic vil formelt bli siktet for maktmisbruk. Siktelsen ventes om kort tid, sa den serbiske regjeringssjefen Zoran Djindjic tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med fjernsynet i Beograd sa den reformvennlige Djindjic at ingen jugoslavisk politiker har hatt så mye makt de siste ti årene som Milosevic. Eks-presidenten må dermed bære hovedansvaret for det jugoslaviske folks lidelser, framholdt han.

- Milosevic blir nødt til å forklare hvor hans personlige rikdommer kommer fra, tilføyde den serbiske statsministeren. Han sa ikke noe om de internasjonale forsøkene på å få Milosevic stilt for den internasjonale krigsforbryterdomstolen i Haag.

Amerikanske myndigheter fortsetter sitt press for å få Milosevic utlevert til Haag og stilt for retten der. USA og landets vestlige allierte mener Milosevic er hovedansvarlig for et tiår med folkemord og etnisk krigføring på Balkan.

(NTB-DPA)

ANKLAGER: Jugoslavias nyvalgte statsminister Zoran Djindjic (bildet) mener Milosevic må gjøre rede for hvordan har blitt rik.Foto: SCANPIX