Siktes for overlagt drap

TROMSØ (NTB): Politiet i Bodø mener at 47-åringen som drepte to polititjenestemenn natt til 11. mars i år på Austbø i Alstahaug kommune bør tiltales for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etterforskningen er nå avsluttet, og saken ble i dag sendt over til Statsadvokaten i Nordland.

  Siktelsen omfatter i tillegg tre punkter om vold og trusler mot offentlige tjenestemenn, også dette under særlig skjerpende omstendigheter. Den er uendret siden den offisielt ble tatt ut 29. mai i år.

  Maksimumsstraffen for det mest alvorlige punktet i siktelsen er på 21 års fengsel.

Omfattende etterforskning

Til tross for at gjerningsmannen har vært kjent fra første stund, har Bodø politidistrikt gjennomført en omfattende etterforskning. Seks sakkyndige har vært oppnevnt, og 70 personer har gitt forklaringer.

  Politiet vil ikke reagere strafferettslig mot mannen som lånte bort våpenet til den siktede 47-åringen.

  «Han var til betydelig hjelp som kjentmann for politiet ved aksjonen natt til 11. mars 1998. Han har frafalt eiendomsretten til våpenet, kikkerten og ammunisjon m.v. slik at dette ikke tilbakeleveres», heter det i en pressemelding undertegnet politimester Bjørn Hareide ved Bodø politidistrikt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer