Siktes for psykisk medvirkning til drap

Kona og en 17 år gammel datter til mannen som ble drept på Aust-Agder sykehus 11. desember, er siktet for psykisk medvirkning til drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fra før er en sønn på 15 år og en datter på 19 år siktet for overlagt drap på faren.

Politi mener dermed kona og tre barn medvirket i drapet på den 41 år gamle familiefaren. Fra før er en sønn på 15 år og en datter på 19 år siktet for overlagt drap på 41-åringen, som lå innlagt på Aust-Agder sykehus.

Ektefellen og den 17 år gamle datteren vil mandag bli framstilt for varetektsfengsling i Nedenes forhørsrett i Arendal.

- De blir begjært varetektsfengslet fram til 9. januar med begrunnelse i faren for bevisforspillelse. Datteren har i avhør i helgen erkjent å ha opptrådt på en slik måte at det etter påtalemyndighetens oppfatning oppfyller kravene til psykisk medvirkning, uttaler politiadvokat Jan Atle Hansen i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Ektefellen har i avhør nektet for å ha medvirket psykisk i forbindelse med drapet, mens den 17 år gamle datteren ennå ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Sønnen på 15 år ble søndag løslatt fra varetekt og overlatt til barnevernet. Hans 19 år gamle søster blir sittende i varetekt til 9. januar.

Noe motiv for drapet er foreløpig ikke kjent.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer