Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktes for underslag av 17,5 millioner kroner

En tidligere ansatt ved NKL i Ålesund har frivillig gått med på å sitte i varetekt fram til fredag. Kvinnen er siktet for grovt underslag av 17,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av begjæringen som ble oversendt retten i dag.

Underslagsaken i Ålesund seiler dermed opp blant de største i denne kategorien i Norge.

Politiet vil avhøre både siktede og vitner de neste par dagene. Målet er også å finne ut hvor pengene er blitt av.

Kvinnen har vært ansatt i en betrodd stilling ved NKL i Ålesund gjennom mange år, og ifølge politiet har forholdet hun er siktet for pågått i mer enn fem år. Skovly ønsker ikke å kommentere hvordan et underslag av en slik størrelse kan ha pågått så lenge uten å bli oppdaget.

- Dette er et spørsmål som vedrører NKLs internkontroll, sier politiinspektør Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt.

Siktelsen mot kvinnen omfatter flere enkeltstående handlinger, men alle i forhold til NKL. Skovly vil ikke kommentere om hun har erkjent noe av det hun er siktet for, og han vil heller ikke si noe om hvordan pengene er underslått eller hva de er brukt til.

Kvinnen er tidligere ustraffet. Ifølge siktedes advokat, Ivar Sølberg, har kvinnen i stor grad vist vilje til å bistå med opplysninger i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling