Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 17-åring blir varetektsfengslet i en uke

Fare for bevisforspillelse, mener politiet.

BA OM EN UKE: Politiadvokat Jon Borgen ønsket at 17-åringen skulle bli varetektsfengslet i en uke, og slik ble det. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
BA OM EN UKE: Politiadvokat Jon Borgen ønsket at 17-åringen skulle bli varetektsfengslet i en uke, og slik ble det. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 17-åringen som ble pågrepet og siktet for brannen i Østre Porsgrunn kirke natt til 11. april i år er varetektsfengslet i en uke, på grunn av fare for bevisforspillelse.

Fengslingsmøtet skjedde bak lukkede dører av hensyn til den siktedes lave alder.

- Han opplever det som en lite hyggelig sak å bli siktet i, og han erkjenner ikke straffskyld, sier 17-åringens forsvarer, Marius Hougstoga, til Dagbladet. Den siktede ba om å bli løslatt.

Innlegg på facebook
Et innlegg 17-åringen skal ha postet på Facebook, ble tema i avhøret i går. Der skal han ha skrevet at han skulle «ut og pyre».

17-åringen hevder at det ikke er han som har skrevet meldingen på facebook, og han vet ikke hvem som eventuelt kunne ha gjort det. Kommentaren skal nå være fjernet fra nettstedet.

Politiadvokat Jon Borgen sier at han ikke vil kommentere spekulasjoner i saken.

Tidligere i dag ble en 18-åring fra omgangskretsen til 17-åringen pågrepet for samme brann, han sitter i avhør hos politiet i dag.

Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til 11. april. Politiet etterlyste fire personer, to av dem ble sett løpende fra stedet, to andre ble sett på moped.

FORSVARER: Marius Haougstoga er 17-åringens forsvarer. Foto Per Flåthe/Dagbladet
FORSVARER: Marius Haougstoga er 17-åringens forsvarer. Foto Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media