Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Varhaug-drapet

Siktet 17-åring bryter tausheten og snakker med politiet

Avhøres etter drapet på Sunniva Ødegård (13).

FUNNET DØD: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på denne stien på Varhaug i Hå kommune. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FUNNET DØD: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på denne stien på Varhaug i Hå kommune. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Politiet er i gang med avhør av den siktede 17-åringen etter drapet på Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland i forrige uke.

De to siste avhørene ble avbrutt, og siktede har fortalt en helt annet historie enn det politiet mener skjedde seint søndag kveld i forrige uke.

Bryter tausheten

I dag har han brutt tausheten, og snakker med politiet etter siktelsen.

Politiet er tilfreds med at gutten nå forklarer seg, men er sparsommelig med detaljer om hva avhørene har inneholdt.

TAUSE: Politiet har nå fått den 17 år gamle gutten i tale, men er tause om hva han har fortalt i avhør. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
TAUSE: Politiet har nå fått den 17 år gamle gutten i tale, men er tause om hva han har fortalt i avhør. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi vil nå fortsette med avhør til vi har fått snakket med ham om det vi ønsker å snakke med ham om, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet.

Tidligere har gutten erkjent at han var på stedet der Sunniva Ødegård ble funnet drept.

- Jeg vil ikke gå inn på om han i de nye avhørene har sagt noe utover dette, sier Dahl.

Bevegelser

Politiet mener imidlertid de begynner å få et godt bilde over guttens bevegelser denne kvelden søndag 29. juli. Dette er blant momentene de vil presse den siktede på.

FUNNSTED: Sunniva Ødegård ble funnet drept på denne gangstien lands jernbanelinja i Varhaug. Bare 150 meter unna ligger hennes bolig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FUNNSTED: Sunniva Ødegård ble funnet drept på denne gangstien lands jernbanelinja i Varhaug. Bare 150 meter unna ligger hennes bolig. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har en del informasjon som sier noe om hvor han var, men vi ønsker ikke å si noe om det utad. Det er viktig for oss å bruke når vi prater med ham, sier Dahl.

De vil heller ikke si noe om overvåkningsbildene de har hentet inn fra Varhaug viser siktede eller Sunniva Ødegård. Også deres mobiltelefoner og leverandører av apper og programmer de har brukt, kan gi politiet verdifull informasjon.

GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet
GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

- Vi har samlet mye elektroniske spor, men vil ikke gå inn på detaljene, sier etterforskningslederen.

Undersøker beslag

Det er gjort omfattende beslag i saken - blant annet i form av terrengsykkelen gutten ble sett syklende på flere ganger søndag kveld. Mye av materialet er sendt inn til undersøkelser.

- Vi har sendt inn en del materiale, men vil ikke si om vi har fått noe svar på dette, sier han.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

For ei uke siden ble den 17 år gamle lokale gutten siktet i saken, etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Siktede har fortalt at han var på stedet der Sunniva ble funnet, men nekter for å ha drept henne.

Det er så langt kommet inn rundt 100 tips fra publikum til drapsetterforskerne, og det er gjennomført rundt 50 avhør av vitner i saken. En av hovedoppgavene til etterforskerne er å kartlegge bevegelsene til Sunniva denne kvelden.

Presset på funn

Politiet er svært hemmelighetsfulle om hva slags beviser de har på 17-åringen og hva som ligger bak drapssiktelsen.

Dagbladet vet imidlertid at den siktede i dagens avhør er blitt presset på funn gjort av politiet under etterforskningen.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

- Vi har en siktet som nærmest ikke har forklart seg. Han har bare forklart seg litt, men sier han ikke har gjort det. Samtidig har vi siktet ham, og mener saken er styrket gjennom etterforskningen, sa etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet i går.

- Det er en uenighet mellom ham og politiet, og vi har ting vi ønsker å ta opp med ham. Vi holder foreløpig informasjonen for oss selv for å unngå at han kan manøvrere mellom bevisene, sier Dahl.

Hvorfor siktede ikke har ønsket å forklare seg i de to siste avhørene i forrige uke, er ukjent. Hans forsvarer Tor Inge Borgersen har tidligere uttalt at hans klient tror drapsetterforskningen kan sjekke ham ut av saken. Dagbladet har flere ganger vært i kontakt med Borgersen, som ikke vil kommentere siktelsen mot hans klient.