Dobbeltdrapet i Trondheim

Siktet 18-åring fortsatt i koma. Politiet har ennå ikke sikret drapsvåpen

Politiet har ennå ikke fått avhørt 18-åringens som er siktet for drap på to kamerater.

ÅSTED: Krimteknikere tok tirsdag ettermiddag igjen seg inn i boligen der drapet skjedde. Politiet opplyser at de ennå ikke har sikret noe drapsvåpen. Foto: Lars Eivind Bones
ÅSTED: Krimteknikere tok tirsdag ettermiddag igjen seg inn i boligen der drapet skjedde. Politiet opplyser at de ennå ikke har sikret noe drapsvåpen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Mandag kveld ble Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) drept i Trondheim.

En 18 år gammel asylsøker er siktet for drapet på de to vennene. En tredje venn av de to på 18 er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Den siktede 18-åringen ble tatt i en dramatisk pågripelse omkring 40 minutter etter den brutale volden i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Han ble da skutt i beinet, ifølge politiet fordi han forsøkte å skade seg selv.

I kunstig koma

Skadene hans er hele tida blitt betegnet som alvorlige, og politiet har ennå ikke fått avhørt ham. Det er det også uklart når de får gjort.

18-åringen ble lagt i kunstig koma på St. Olav hospital etter hendelsen litt før klokka 19.00 mandag kveld. Han har vært i den tilstanden siden.

- Han er fortsatt ikke avhørt, og situasjonen er den samme. Vi venter på en oppdatering fra sykehuset rundt klokka 14.00 på om han skal motta videre behandling eller vekkes fra kunstig koma, sier politioverbetjent John Ola Volden til Dagbladet.

Fristen for å framstille siktede for varetektsfengsling er i utgangspunktet på 48 timer. På grunn av 18-åringens helsetilstand er det lite sannsynlig at den siktede kan stille opp i fengslingsmøte onsdag. Mest sannsynlig vil et fengslingsmøte bli avholdt som kontorforretning, der tingretten bare vurderer om det er grunnlag for fengsling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer