ÅSTED: Krimteknikere tok tirsdag ettermiddag igjen seg inn i boligen der drapet skjedde. Politiet opplyser at de ennå ikke har sikret noe drapsvåpen. Foto: Lars Eivind Bones
ÅSTED: Krimteknikere tok tirsdag ettermiddag igjen seg inn i boligen der drapet skjedde. Politiet opplyser at de ennå ikke har sikret noe drapsvåpen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Dobbeltdrapet i Trondheim

Siktet 18-åring fortsatt i koma. Politiet har ennå ikke sikret drapsvåpen

Politiet har ennå ikke fått avhørt 18-åringens som er siktet for drap på to kamerater.

TRONDHEIM (Dagbladet): Mandag kveld ble Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) drept i Trondheim.

En 18 år gammel asylsøker er siktet for drapet på de to vennene. En tredje venn av de to på 18 er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Den siktede 18-åringen ble tatt i en dramatisk pågripelse omkring 40 minutter etter den brutale volden i boligen for enslige mindreårige asylsøkere. Han ble da skutt i beinet, ifølge politiet fordi han forsøkte å skade seg selv.

SKREMT: Tina Hoem satt i etasjen under da det skjedde et dobbeltdrap i Trondheim mandag. Minutter seinere satt en hardt skadd ung gutt på trappa hennes. Video: Lars Eivind Bones /Reporter: Trym Mogen Vis mer

I kunstig koma

Skadene hans er hele tida blitt betegnet som alvorlige, og politiet har ennå ikke fått avhørt ham. Det er det også uklart når de får gjort.

18-åringen ble lagt i kunstig koma på St. Olav hospital etter hendelsen litt før klokka 19.00 mandag kveld. Han har vært i den tilstanden siden.

BLODSPOR: Den siktede gutten ble skutt av politiet på busstasjonen i Trondheim. Her blodspor på gulvet dagen etter. Foto: Lars Eivind Bones
BLODSPOR: Den siktede gutten ble skutt av politiet på busstasjonen i Trondheim. Her blodspor på gulvet dagen etter. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Han er fortsatt ikke avhørt, og situasjonen er den samme. Vi venter på en oppdatering fra sykehuset rundt klokka 14.00 på om han skal motta videre behandling eller vekkes fra kunstig koma, sier politioverbetjent John Ola Volden til Dagbladet.

Fristen for å framstille siktede for varetektsfengsling er i utgangspunktet på 48 timer. På grunn av 18-åringens helsetilstand er det lite sannsynlig at den siktede kan stille opp i fengslingsmøte onsdag. Mest sannsynlig vil et fengslingsmøte bli avholdt som kontorforretning, der tingretten bare vurderer om det er grunnlag for fengsling.

- Så vidt jeg vet, er ikke det avklart av påtale ennå, sier Volden.

DOBBELTDRAP: Politiadvokat Eli Nessimo svarer på spørsmål i forbindelse med dobbeltdrapet i Trondheim mandag. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Har ikke drapsvåpen

Politiadvokat Eli Nessimo sa til Dagbladet i går at de ennå ikke har sikret noe drapsvåpen i saken. Dagbladet snakket i går med Tina Hoem, som driver frisørsalong i etasjen under der drapene fant sted. Hun fikk plutselig den hardt skadde 18-åringen på trappa si.

- Jeg gikk ut til han og var helt sjokkert. Han blødde kraftig fra hodet. Jeg spurte hva som hadde skjedd og han svarte: «Jeg har blitt slått med en hammer», «jeg ble angrepet med hammer av en venn», forklarer hun.

Politiet har også opplyst at den siktede 18-åringen forsøkte å skade seg selv med et stikkvåpen på jernbanestasjonen omkring 40 minutter etter drapene. Drapsvåpenet er ennå ikke avklart.

- Det er en del av etterforskningen. Vi har allerede gjort søk etter våpen, men har ikke planlagt noen nye søk nå, sier han.

Etter planens skal den foreløpige obduksjonsrapporten av de to drapsofrene komme i løpet av dagen.

18-åring avhørt

Politiet ønsker ennå ikke å uttale seg om mulig motiv eller foranledningen for drapet. 18-åringen som kom fra volden med alvorlige skader er blitt avhørt.

TAUS: Politiadvokat Eli Nessimo vil foreløpig ikke opplyse hvilke funn politiet har i saken. Foto: Lars Eivind Bones
TAUS: Politiadvokat Eli Nessimo vil foreløpig ikke opplyse hvilke funn politiet har i saken. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Vi ønsker ikke å si noe om innholdene i de avhørene nå, sa politiadvokat Eli Nessimo i går.

Trondheim kommune gjorde det i går kjent at den siktede 18-åringen har bodd på asylmottak i Norge siden 2015. Han kom til Trondheim i midten august, og hadde status som såkalt uavklart. Det betyr at han kan bli kastet ut av landet når som helst. De tre andre involverte hadde oppholdstillatelse i Norge.

- Ingen grunn til bekymring

Tirsdag kveld tok krimteknikere igjen seg inn i boligen i Trondheim sentrum, der kommunen leide leiligheter av pinsemenigheten som huset enslige mindreårige asylsøkere.

I går kveld var det satt ut enkle rosebuketter utenfor asylboligen.

Både Trondheim kommune og politiet jobber nå intenst med å finne ut hva som førte til det tragiske dobbeltdrapet. Bare omkring en halvtime før det skjedde, hadde to kommuneansatte som fulgte opp asylsøkerne besøkt en av dem. Ingenting tydet på noe galt.

- Jeg har lest logger fra forkant. Det er ingen grunn til bekymring. Det er ingenting som har fått meg til å si: «oi, her burde vi reagert». Det er ingenting i evalueringen som tyder på at vi burde hatt varsellampene på. Dette kommer som er stort sjokk, sier enhetsleder for omsorgsenheten i Trondheim, Annika Björnström.