Siktet 18-åring slipper varetekt

Er fremdeles siktet for uaktsomt drap. Kameraten tok overdose av hans hjemmelagede dop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som er siktet etter at kameraten hans tok en overdose av et hjemmelaget narkotisk stoff, slipper varetektsfengsling.

Politiet besluttet tirsdag at de ikke vil be om varetekt for 18-åringen, slik de tidligere har vurdert. 18-åringen er siktet for uaktsomt drap.

- Vi har vurdert saken, og har funnet at det ikke er grunn til å frykte bevisforspillelse. Det er heller ingen andre grunner til å be om fengsling, sier politiadvokat Iris Storås i Hedmark politidistrikt til NTB.

Den siktede vil bli overført til barnevernet i løpet av tirsdagen.

Politiet begynner nå å få en oversikt over hva som skjedde da tre ungdommer ved barnevernsinstitusjonen Ungdom i Utvikling i Trysil tok det hjemmelagde stoffet natt til lørdag. En 16 år gammel jente og en 18 år gammel mann havnet på sykehus, og 18-åringen døde lørdag ettermiddag.

- Den siktede har forklart seg flere ganger, og han vil bli bedt om å forklare seg igjen. Men vi begynner å danne oss et bilde av hva som har skjedd, sier Storås.

18-åringen skal ha forklart at han så oppskriften på internett, og bestilte ingrediensene på nettet. Dopet skal han ha laget selv.

Politiet er fortsatt ikke sikre på hva slags type stoff ungdommene tok. Ifølge forklaringen til den siktede skal det dreie seg om ecstasy- eller metamfetaminlignende stoff. Politiet venter på analyse fra Kripos, som trolig er klar om noen dager.

(NTB)