VELTET PÅ E18: Den 19 år gamle mannen som er siktet etter bussvelten i Lier mandag, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Drammen tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
VELTET PÅ E18: Den 19 år gamle mannen som er siktet etter bussvelten i Lier mandag, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Drammen tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Siktet 19-åring «er diffus» på hvorvidt han dro i bussrattet eller ikke

Fengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 19 år gamle mannen som er siktet etter bussvelten i Lier mandag, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Drammen tingrett.

Fengslingen er i tråd med det politiadvokat Pål Tore Larsen i Søndre Buskerud politidistrikt ba om siden han mente det foreligger fare for gjentakelse, melder Drammens Tidende.

19-åringen er siktet for legemsbeskadigelse. Politiet har fortsatt ikke fått klarhet i hendelsesforløpet i forkant av ulykken. 19-åringen er beskyldt for å ha dratt i rattet etter en påstått diskusjon med bussjåføren.

- Siktede sier selv at det ikke har vært noen konflikt og at det hele er et uhell, sier Larsen.

Mannen stakk av etter at bussen veltet, men ble funnet av politiet etter kort tid. Han har tidligere vært involvert i flere voldssaker.

Politiadvokaten sier at 19-åringen forklarer seg uklart.

- Han nekter straffskyld, men er diffus på forklaringen om han har dratt i rattet eller ikke, sier han.

Politiet arbeider med å få ut overvåkningsbilder fra bussen for å bringe klarhet i hendelsesforløpet.

(NTB)