Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 19-åring meldte seg

En 19 år gammel mann som er den andre siktede etter drapet på 26 år gamle Trond Martin Reistad på Årvoll i Oslo tirsdag, meldte seg ved 15-tiden torsdag for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ankom politiet sammen med sin advokat Joar Berg Henjum fra Advokatfirmaet Staff. I likhet med den 21 år gamle mannen som meldte seg for politiet onsdag er 19-åringen siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Erkjenner ikke

Trond Martin Reistad ble skutt ned og drept ute i veien ved Tonsenhagen torg tirsdag ettermiddag. Opp mot 40 vitner har vært i avhør hos politiet etter drapet og identiteten til 21-åringen var allerede tirsdag kveld kjent for etterforskerne. Identiteten til den siktede 19-åringen var ikke kjent før onsdag kveld.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han ønsker å forklare seg i saken og har gitt avkall på kravet om å ha advokat til stede under alle avhør, sier Henjum til NTB.

Avhørene av 19-åringen vil starte allerede torsdag kveld. De siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag i Oslo tingrett.

Psykisk ubalanse

Den andre siktede i saken, en 21-årig mann er representert av Tor Erling Staff. Joar Berg Henjum sier de i firmaet ikke har sett noen problemer med å representere begge de siktede etter drapet selv om de kan ha motstridende interesser.

Ifølge politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ønsket også 21 åringen å forklare seg i saken, men avhørene er utsatt ettersom mannen er i psykisk ubalanse.

Reistad ble skutt med flere skudd fra et håndvåpen. Dette våpenet er så langt ikke funnet.

NTB

MELDTE SEG I DAG: Den siktede 19-åringen meldte seg til politiet i 15-tiden i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media