SKYTING I KRIKE: : Politiet gikk ut med dette bildet etter ni personer ble skutt og drept i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: Facebook
SKYTING I KRIKE: : Politiet gikk ut med dette bildet etter ni personer ble skutt og drept i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: FacebookVis mer

Siktet 21-åring har tilstått kirkemassakren

Dylann Storm Roof ble tatt for å ha skutt og drept ni mennesker i Charleston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ni personer ble natt til torsdag norsk tid skutt og drept mens de ba i en kirke i Charleston i Sør-Carolina i USA.

Kort tid etter skytingen sendte politiet bilde ut av Dylann Storm Roof, som ble pågrepet i går kveld og siktet for drapene. Nå har han tilstått.

Fikk våpen i bursdagsgave Politiet drapene er rasistisk motivert. I et intervju med ABC News forteller 21-åringens romkamerat Dalton Tyler at Roof ønsket raseskille i USA, var inspirert av apartheidregimet i Sør-Afrika og hadde planlagt angrepet i et halvår.

- Han var veldig opptatt av raseskille. Han sa han ønsket å starte borgerkrig, og sa han skulle gjøre noe slikt og deretter ta sitt eget liv, sier Tyler til ABC News.

Roof fylte 21 år i april, og ifølge onkelen hans fikk han et våpen i bursdagsgave. Onkelen beskriver overfor nyhetsbyrået Reuters 21-åringen som «stille og lavmælt».

Ni mistet livet Roof skal ha sittet stille i kirka en hel time før han åpnet ild mot forsamlingen. Tre menn og seks kvinner ble drept. Kirka er en afrikansk metodistkirke ved navn Emanuel African Methodist Episcopal Church - den er den eldste av sitt slag i sørstatene.

I går kveld strømmet folk til flere av Charlestons kirker for å minnes de drepte.

- Skjer ikke i andre land Barack Obama kjente selv et av ofrene i kirkemassakren, pastor Clementa Pinckney.

Presidenten sier at USA snart må innse at liknende massedrap ikke skjer i andre utviklede land.

- Jeg har snakket etter sånne skytetragedier altfor mange ganger, sa Obama til nasjonen i går.

- Enda en gang er uskyldige mennesker drept delvis fordi noen som vil påføre andre mennesker skade, har tilgang til våpen. Vi må innse det faktum at denne type vold ikke skjer i andre utviklede land, sa Obama i sin tale.