DREPT: Galina Sandeva (28) ble funnet død i sin egen bil om morgenen 17. desember. Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28) ble funnet død i sin egen bil om morgenen 17. desember. Foto: PrivatVis mer

Siktet 24-åring: - Han er lei seg for det som har skjedd

Knytter seg til drapet på Galina Sandeva, men nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han har knyttet seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Han er lei seg for det som har skjedd, sier advokat Joar B. Henjum til Dagbladet.

Henjum forsvarer 24-åringen som tidligere i kveld ble pågrepet og siktet for drapet på Galina Sandeva (28) i Oslo 16. desember. Klienten har hele kvelden sittet i avhør på politihuset på Grønland, og har samarbeidet med etterforskerne.

Advokaten vil ikke utdype mer om hva som kom fram i avhøret.

Motivet uklart Den drapssiktede mannen fra Østlandet ble pågrepet på en adresse i Oslo som ikke er identisk med bopelen hans. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, fortalte etterforskningsleder Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i 20.30-tida.

Metlid ville ikke gå inn på hva politiet mener er motivet for drapet på bulgarske Sandeva, som var aktiv i prostitusjonsmiljøet i Oslo. Hun ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia, like ved Operaen, om morgenen 17. desember.

Den siktede 24-åringen er kjent for politiet fra før, men ikke for grov kriminalitet. Metlid tror ikke flere personer var involvert i drapet.

Ønsker streng straff Sandevas mor håper politiet nå har funnet riktig drapsmann.

- Jeg er utålmodig etter å finne ut hvem han er. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen, sa hun til Dagbladet tidligere i kveld.

Politiinspektør Metlid opplyser at etterforskningen har hatt topp prioritet selv i jula; rundt 120 personer har vært inne til avhør. Så seint som i dag vurderte de å gå ut og etterlyse spesifikke personer som de visste var til stede rundt åstedet i det aktuelle tidsrommet.

Mange har tipset politiet, og etterforskningslederen roser publikums innsats.

- Vi har sett at dette er en sak som har engasjert og berørt, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram