Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 24-åring: - Han er lei seg for det som har skjedd

Knytter seg til drapet på Galina Sandeva, men nekter straffskyld.

DREPT: Galina Sandeva (28) ble funnet død i sin egen bil om morgenen 17. desember. Foto: Privat
DREPT: Galina Sandeva (28) ble funnet død i sin egen bil om morgenen 17. desember. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han har knyttet seg til hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld. Han er lei seg for det som har skjedd, sier advokat Joar B. Henjum til Dagbladet.

Henjum forsvarer 24-åringen som tidligere i kveld ble pågrepet og siktet for drapet på Galina Sandeva (28) i Oslo 16. desember. Klienten har hele kvelden sittet i avhør på politihuset på Grønland, og har samarbeidet med etterforskerne.

Advokaten vil ikke utdype mer om hva som kom fram i avhøret.

Motivet uklart Den drapssiktede mannen fra Østlandet ble pågrepet på en adresse i Oslo som ikke er identisk med bopelen hans. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, fortalte etterforskningsleder Grete Lien Metlid på en pressekonferanse i 20.30-tida.

Metlid ville ikke gå inn på hva politiet mener er motivet for drapet på bulgarske Sandeva, som var aktiv i prostitusjonsmiljøet i Oslo. Hun ble funnet død i sin egen bil på Bispekaia, like ved Operaen, om morgenen 17. desember.

Den siktede 24-åringen er kjent for politiet fra før, men ikke for grov kriminalitet. Metlid tror ikke flere personer var involvert i drapet.

Ønsker streng straff Sandevas mor håper politiet nå har funnet riktig drapsmann.

- Jeg er utålmodig etter å finne ut hvem han er. Jeg vil at han skal få den strengeste straffen, sa hun til Dagbladet tidligere i kveld.

Politiinspektør Metlid opplyser at etterforskningen har hatt topp prioritet selv i jula; rundt 120 personer har vært inne til avhør. Så seint som i dag vurderte de å gå ut og etterlyse spesifikke personer som de visste var til stede rundt åstedet i det aktuelle tidsrommet.

Mange har tipset politiet, og etterforskningslederen roser publikums innsats.

- Vi har sett at dette er en sak som har engasjert og berørt, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media