PÅGREPET HER: 25-åringen ble pågrepet her nær Kastrup ved boligblokka i bakgrunnen torsdag morgen.. Politiets aksjonsstyrke ledet den store aksjonen, som endte med at den ettersøkte ble truffet av politiets skudd og døde natt til fredag. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix Denmark / NTB Scanpix.
PÅGREPET HER: 25-åringen ble pågrepet her nær Kastrup ved boligblokka i bakgrunnen torsdag morgen.. Politiets aksjonsstyrke ledet den store aksjonen, som endte med at den ettersøkte ble truffet av politiets skudd og døde natt til fredag. Foto: Mathias Øgendal/Scanpix Denmark / NTB Scanpix.Vis mer

Siktet 25-åring død etter politiskudd i København

Skjøt og rømte etter narkohandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 25 år gamle mannen som var siktet for drapsforsøk mot en politimann ved fristaden Christiania i København, døde natt til fredag av skader han fikk under pågripelsen, melder danske medier.

Det var onsdag kveld ved 23-tiden at 25-åringen skjøt og skadde to politimenn og en tilfeldig sivil da han skulle pågripes for hasjhandel i den såkalte Pusher Street i Christiania.

Den ene politimannen ble kritisk skadd av skudd i hodet.

I en stor politiaksjon ble 25-åringen pågrepet like før klokka 07 torsdag morgen på Amager. Politiets aksjonsstyrke løsnet skudd i forbindelse med pågripelsen.

Han ble etterlyst med navn og bilde som farlig ved 05-tiden torsdag morgen - seks timer etter skytedramaet i Christiania og halvannen time før han ble pågrepet.

Kritisk for politimannen

Ifølge Ekstrabladet har ikke dansk politi oppdatert tilstanden til politimannen som ble skutt i hodet utover at tilstanden er kritisk. Det var den første rapporten fra sykehuset natt til torsdag.

Den andre politimannen og sivilpersonen som ble truffet, er ikke livstruende skadd.

Både dansk politi og 25-åringens forsvarer bekrefter dødsfallet.