Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

Siktet (25) etter Asker-drapet var med i MC-klubbens supportergruppe Vendettas

Seks menn fra samme MC-miljø er siktet. Politiet utelukker ikke flere pågripelser. 

SEKS SIKTET: Politiet har siktet seks menn etter at en 31 år gammel mann ble drept i Asker søndag 22. januar.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SEKS SIKTET: Politiet har siktet seks menn etter at en 31 år gammel mann ble drept i Asker søndag 22. januar.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag ble en sjette mann (25) pågrepet og siktet i forbindelse med at en norsk-iransk mann ble drept i Asker søndag 22. januar.

Mannen, som bor på Romerike, er siktet for grove trusler mot avdøde, og ble i Oslo tingrett i går fengslet i to uker med full isolasjon.

Supportergruppe

Alle de fem mennene som fra før er siktet og fengslet i saken, er medlemmer av MC-klubben Rock Machine - en klubb som ifølge Kripos har om lag 25 medlemmer totalt i Norge.

Etter det Dagbladet erfarer, er den siste siktede - 25-åringen - også en del av dette miljøet, men han er ikke medlem av selve MC-klubben. Derimot er han med i Rock Machines supportergruppe, som går under navnet Vendettas Norway.

På Facebook finnes det en egen side for supportergruppa, som følges av 36 personer.

Nekter straffskyld

Politiet mistenker at den siktede 25-åringen kom med trusler mot avdøde i forkant av drapet, men ingen i politiet ønsker å gå ut med ytterligere detaljer rundt dette nå, ettersom etterforskningen fremdeles er i en tidlig fase.

- Mannen ble brakt inn i denne saken via etterforskningen som så langt er gjort, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs til Dagbladet.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med 25-åringens forsvarer advokat Bernt Birkeland i dag, onsdag, men til Nettavisen sa han i går at klienten nekter straffskyld.

Anket kjennelsene

Ti dager etter drapet på 31-åringen har politiet altså fengslet seks menn.

To av dem, en 27-åring fra Jessheim og en 33-åring fra Oslo, meldte seg selv på politihuset i Oslo dagen etter drapet, og ble siktet for drap eller medvirkning til drap på 31-åringen.

De to påfølgende dagene ble ytterligere tre menn, en 38-åring fra Jessheim, en 40-åring fra Vestfold og en 45-åring fra Romerike, pågrepet og siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. Alle disse tre har anket fengslingskjennelsene.

Forlot klubben

Den avdøde 31-åringen var også tidligere medlem av Rock Machine, men gikk ut av klubben en tid før drapet. Som Dagbladet skrev fredag, sendte han truende meldinger til flere av de siktede etter dette.

- Vi er kjent med at det oppsto en konflikt mellom siktede og medlemmer av MC-klubben, og noe av det vi etterforsker, er omstendighetene rundt det at han gikk ut av klubben, sier Andenæs, som forteller at politiet jobber aktivt og bredt med saken.

- Vi er fortsatt i en tidlig fase i etterforskningen, og utelukker ikke at det kan bli enda flere pågripelser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling