Siktet (26) fremstilles for varetektsfengsling i morgen

For å ha overfalt og banket opp politimann.

 EKSTREMVOLD:  Den sivikledde politimannen i 30-åra ble brutalt overfalt og banket opp natt til søndag. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.no
EKSTREMVOLD: Den sivikledde politimannen i 30-åra ble brutalt overfalt og banket opp natt til søndag. Foto: Vidar Bakken / dittoslo.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ved 3-tiden natt til søndag at to sivilkledde politifolk, en mann og en kvinne, pågrep en person på utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien i Oslo.

Mens de to pratet med den pågrepne, som var påsatt håndjern, dukket det opp en mann som angrep politimannen bakfra. Politimannen i 30-årene ble sparket og slått mens han lå på bakken. Han fikk stygge skader og ble påført fire beinbrudd i ansiktet.

I går fikk tjenestemannen besøk av justisministeren. Politiet mener det var et drapsforsøk.

En 26-åring ble søndag morgen pågrepet og siktet i saken.

- Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag, opplyser politioverbetjent Harald Bøhler, som leder etterforskningen, til NTB.

- Det er sannsynlig med flere pågripelser. Det viktigste for oss nå er å få fram at vi trenger vitner for å få et så klart bilde som mulig av saken, sier Bøhler.

Særlig er etterforskerne ute etter å snakke med folk som har vært på utsiden av utestedet Trafalgar i Hegdehaugsveien, vest i Oslo sentrum.

Ifølge Bøhler har en del vitner meldt seg, og noen av dem er blitt avhørt.

(NTB)