Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 30-åring knytter seg til saken, men nekter for å ha drept Egil Tostrup Bråten

- Vi er på god vei til oppklaring, sier politiet. 

DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drep på vei hjem fra kino natt til 18. november. Foto: Privat / Politiet
DREPT: Egil Tostrup Bråten ble drep på vei hjem fra kino natt til 18. november. Foto: Privat / Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at den siktede 32-åringen erkjenner straffskyld i drapet på Egil Tostrup Bråten (23).

Han erkjenner straffskyld for forsettlig drap. Politiet bekrefter dette i ettermiddag.

Nå forteller politiet at 30-åringen erkjenner sin rolle i drapet som skjedde natt til 18. november 2002, men ikke straffskyld for forsettlig drap.

Gitt en grundig forklaring

OSLO: Drapet på Egil Tostrup Bråten (23) minnes. Foto: Tone Georgsen
OSLO: Drapet på Egil Tostrup Bråten (23) minnes. Foto: Tone Georgsen Vis mer

- Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva dette innebærer, men det ble kjent etter at han forklarte seg over mange timer i dag. Han har gitt en grundig forklaring, sier politiadvokat Andreas Strand.

Siktelsen er ikke endret på hverken 32-åringen eller 30-åringen. Begge to er siktet for drap eller medvirkning til drap.

- Vi tar de nye opplysningene til etterretning, og vi vil gå gjennom de to forklaringene. Det er fortsatt noe etterforskning på gjenstår, men vi er på god vei til en oppklaring, sier politiadvokaten.

Det var i forrige uke 32-åringen og 30-åringen ble pågrepet.

- Svært tungt

Egil Tostrup Bråten fra Våler i Solør ble funnet drept på gata i Oslo, rett utenfor sin egen hybel etter at han hadde vært på kino med noen venner.

32-åringens forsvarer, Vegard Lind Iversen, fortalte til VG tidligere i dag følgende:

- Det har vært svært tungt for min klient å bære på historien i alle disse årene. Han har ikke fortalt det til noen andre. Da han vi sakens dokumenter fikk vite at det var en kniv som forvoldte fornærmedes død, var han klar på at det må ha vært han som påførte fornærmede det dødelige stikket.

Var etterlyst

Det var 32-åringen som først ble pågrepet i forrige uke. Dagen etter ga han en ny forklaring, og 30-åringen ble pågrepet. Politiadvokat Andreas Strand ønsker ikke å kommentere om det ar 32-åringens avhør som førte til at 30-åringen ble pågrepet.

Like etter drapet i 2002 ble to menn etterlyst. Andreas Strand sier det har vært to tilfeller i etterforskningen der politiet har lett etter to personer som de ikke visste hvem var.

32-åringen var inne til avhør for tre år siden. De to siktede var 18 og 16 år da drapet i Oslo sentrum fant sted for 14 år siden.

- Det er god grunn til å tro at de vi etterlyste var de to som nå er pågrepet, sier Strand.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som førte til at de to ble pågrepet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!