Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 32-åring i Monika-saken i psykisk observasjon

Skal undersøkes av psykolog og psykiater, blant annet for å vurdere tilregnelighet.

MONIKA-SAKEN:  Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra i Hordaland i november 2011.
Foto: Privat / NTB scanpix
MONIKA-SAKEN: Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra i Hordaland i november 2011. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er blitt anbefalt at siktede går gjennom en full judisiell observasjon. I alvorlige saker er det nærmest rutinemessig, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til Bergens Tidende.

For halvannen uke siden ble psykolog Knut Dalen engasjert for å gjennomføre en såkalt prejudisiell undersøkelse av den siktede. Dalen har anbefalt en mer omfattende og dyptgående undersøkelse bør gjennomføres, i samråd med psykiater Gunnar Johannessen, som deltok i Breivik-rettssaken våren 2012.

32-åringen er siktet for å ha tatt livet av sin åtte år gamle tidligere stedatter, Monika Sviglinskaja. Politiet mener DNA-funn i jentas håndflate knytter 32-åringen til åstedet.

Den åtte år gamle jenta ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011.

Politiet henla saken etter å ha konkludert med at jenta trolig tok sitt eget liv. I oktober ble en 32 år gammel mann, som tidligere var hennes stefar, siktet og pågrepet for drapet på Monika.

(NTB)

UNDERSØKER SIKTEDE:  Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyser at den siktede skal utredes av psykolog Knut Dalen og psykiater Gunnar Johannessen.
UNDERSØKER SIKTEDE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyser at den siktede skal utredes av psykolog Knut Dalen og psykiater Gunnar Johannessen. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling