MONIKA-SAKEN:  Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra i Hordaland i november 2011.
Foto: Privat / NTB scanpix
MONIKA-SAKEN: Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund på Sotra i Hordaland i november 2011. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

Siktet 32-åring i Monika-saken i psykisk observasjon

Skal undersøkes av psykolog og psykiater, blant annet for å vurdere tilregnelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er blitt anbefalt at siktede går gjennom en full judisiell observasjon. I alvorlige saker er det nærmest rutinemessig, sier politiadvokat Asbjørn Onarheim til Bergens Tidende.

For halvannen uke siden ble psykolog Knut Dalen engasjert for å gjennomføre en såkalt prejudisiell undersøkelse av den siktede. Dalen har anbefalt en mer omfattende og dyptgående undersøkelse bør gjennomføres, i samråd med psykiater Gunnar Johannessen, som deltok i Breivik-rettssaken våren 2012.

32-åringen er siktet for å ha tatt livet av sin åtte år gamle tidligere stedatter, Monika Sviglinskaja. Politiet mener DNA-funn i jentas håndflate knytter 32-åringen til åstedet.

Den åtte år gamle jenta ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011.

Politiet henla saken etter å ha konkludert med at jenta trolig tok sitt eget liv. I oktober ble en 32 år gammel mann, som tidligere var hennes stefar, siktet og pågrepet for drapet på Monika.

(NTB)

UNDERSØKER SIKTEDE:  Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyser at den siktede skal utredes av psykolog Knut Dalen og psykiater Gunnar Johannessen.
UNDERSØKER SIKTEDE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyser at den siktede skal utredes av psykolog Knut Dalen og psykiater Gunnar Johannessen. Vis mer