Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet 32-åring ringte politiet før gasseksplosjon i Trondheim

Politiet mener han tente på gass i trappeoppgang.

KRAFTIG EKSPLOSJON: Hele inngangspartiet på blokka og glassrutene i oppgangen ble blåst ut under eksplosjonen. Foto: Henrik Sundgård
KRAFTIG EKSPLOSJON: Hele inngangspartiet på blokka og glassrutene i oppgangen ble blåst ut under eksplosjonen. Foto: Henrik Sundgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 32 år gammel mann er siktet etter en gasseksplosjon i oppgangen til en boligblokk på Byåsen i Trondheim søndag morgen.

- Mannen var i kontakt med politiet før eksplosjonen, uten at det var noe spesielt i samtalen som tilsa at han skulle forårsake en eksplosjon, sier Tore Kyllo, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Operasjonslederen ønsker ikke å si om den siktede bodde i boligblokka eller om han er kjent for politiet fra tidligere. 32-åringen er ikke avhørt.

- Han skal formentlig ha åpnet opp en 11 liters gassflaske som det sivet gass ut av, før han tente på. Gassflaska må ha stått i trappeoppgangen, sier Kyllo.

Den siktede ble selv lettere skadd i eksplosjonen, og er sendt til St. Olavs hospital. Den kraftige eksplosjonen førte til at en hel glassfasade på bygget forsvant, og flere av de åtte leilighetene i bygget har fått skader på vinduer og dører.

- Noen har også fått små skader inne i leilighetene, men ikke så store at de ikke kan bo der. Ingen andre personer ble skadd, sier operasjonslederen.

Politiet fikk den første meldingen om eksplosjonen klokka 05.06, kort tid etter at den nå siktede 32-åringen hadde vært i kontakt med politiet. Kyllo understreker at de fortsatt ikke kjenner alle detaljene, og at siktelsen mot mannen kan utvides etterhvert.

- Vi gjør nå tekniske undersøkelser, og har vakthold på stedet, sier Kyllo.