Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet (32) og offer (18) delte taxi drapskvelden

Tok taxi fra Kongsvinger sentrum og hjem til siktede i 21.45-tida.

TOK TAXI HIT: Den drapssiktede 32-åringen tok drosje hjem fra Kongsvinger sentrum og hjem i tidsperioden 21.30 og 21.45 lørdag kveld. Etter det skal han ha vært sammen med den drepte Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Erik Berglund
TOK TAXI HIT: Den drapssiktede 32-åringen tok drosje hjem fra Kongsvinger sentrum og hjem i tidsperioden 21.30 og 21.45 lørdag kveld. Etter det skal han ha vært sammen med den drepte Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Politiet i Kongsvinger har én uke på seg for å kartlegge bevegelsene til 32-åringen som er siktet for drapet på Lars Erik Flem Andersen (18) drapskvelden natt til 26. juli.

Mannen godtok i går varetektsfengsling i én uke, blant annet for å få ro rundt saken og for at politiet skal få gjøre sine undersøkelser i fred.

Tok taxi hjem
Dagbladet er kjent med at politiet har innsnevret tidsrommet fra når de to var sammen og fram til drapet noe.

Siktede skal ha tatt en taxi fra Kongsvinger sentrum ved jernbanestasjonen og hjem cirka klokka 21.30 lørdag kveld. Mannen var hjemme i 21.45-tida.

Denne turen var, etter det Dagbladet vet, et av temaene under avhøret onsdag kveld. Politiet har også hentet ut informasjon om han virkelig foretok seg denne turen, får Dagbladet opplyst fra flere uavhengige kilder.

HÅPER HAN SJEKKES UT AV SAKEN: Advokat Christer Hedin bekrefter at siktede og offeret var sammen lørdag - samme dag som Flem Andersen ble funnet drept. Siktede erkjenner ikke straffskyld. Foto: Erik Berglund
HÅPER HAN SJEKKES UT AV SAKEN: Advokat Christer Hedin bekrefter at siktede og offeret var sammen lørdag - samme dag som Flem Andersen ble funnet drept. Siktede erkjenner ikke straffskyld. Foto: Erik Berglund Vis mer

Etter det Dagbladet forstår var Flem Andersen med på turen sammen med siktede.

Siktede bor bare få hundre meter fra stedet der 18-åringen ble funnet med flere stikk i overkropp og hode med det som antas å være en kniv.

- Han var sammen med den avdøde mannen i løpet av lørdagen, men de skilte lag i god tid før han ble drept, sier advokat Christer Hedin som forsvarer 32-åringen.

Fanget av overvåkingsbilde
VG viser i dag et overvåkingsbilde av 32-åringen i sentrum av Kongsvinger en gang i løpet av lørdagen. Hedin bekrefter overfor Dagbladet at siktede var sammen med avdøde lørdag og at hans klient kjørte taxi hjem lørdag.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer

- Min klient håper den videre etterforskningen vil sjekke ham ut av saken. Han erkjenner ikke straffskyld eller noe befatning med drapet, sier han.

32-åringen har blitt avhørt én gang som drapssiktet. Det skjedde over seks timer fra klokka 20.30 til 02.30 natt til torsdag. Dagene før han ble pågrepet avga han to vitneforklaringer til politiet.

- Avhøret handlet i stor grad om å etterprøve min klients troverdighet i forhold til de to vitneforklaringene. Det mener jeg han har klart fint, sier Hedin.

Dagbladet har så langt i kveld ikke fått tak i politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Kongsvinger-politiet for en kommentar til opplysningene.

ÅSTEDET: Her ble 18-åringen funnet drept. Utenfor en boligblokk på Langeland i Kongsvinger. Foto: Erik Berglund
ÅSTEDET: Her ble 18-åringen funnet drept. Utenfor en boligblokk på Langeland i Kongsvinger. Foto: Erik Berglund Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media