Siktet (36) erkjenner dødelig vold mot Ib Ronny Svenningsen (45)

Men nekter straffskyld for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding tidligere i dag gikk politiet i Hedmark ut og sa at de nå regnet drapet på 45 år gamle Ib Ronny Svenningsen i Tobøl i Eidskog som oppklart.

Drapet skjedde fredag den 25. juli på avdødes bolig. En 36 år gammel mann fra Eidskog ble framstilt for varetektsfengsling den 28. juli.

- Han har erkjent å ha påført avdøde slike skader at han døde, opplyser politiet i en ny pressemelding i ettermiddag. Avdøde ble drept ved stump vold, opplyser Hedmark politidistrikt.

Siktelsen endret til drap
36-åringen var tidligere siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, men siktelsen er nå endret til forsettlig drap. - Siktede erkjenner ikke straffskyld for handlingen, men siktede erkjenner i politiavhør å ha påført avdøde skader som førte til hans død, skriver politiet.

Avdøde og siktede var begge knyttet til et rusmiljø i Eidskog, og var bekjente av hverandre.

- Politiet har tatt beslag i flere gjenstander som er knyttet til handlingen. Tekniske spor som er funnet, samsvarer langt på vei med siktedes forklaring vedrørende drapshandlingen, heter det videre.

Ifølge politiet er 100 vitner avhørt i saken.

Fikk melding om bråk
Politiet rykket ut etter bekymringsmelding fra en eller flere naboer i 13-tidan den 25. juli.

- Naboene har lagt merke til at det har skjedd noe. Det er en melder som har ringt inn og meldt det til politiet, og da politiet ankom eiendommen fant de en død person, sa politiadvokat Bjørn Erik Pettersen til Dagbladet samme kveld.

Mannen hadde ytre skader da han ble funnet død, og den foreløpige obduksjonsrapporten viste at mannen døde av skadene.