Siktet 38-åring anker fengsling i Kristin-saken

Tok betenkningstid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen, mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle ham. Mannen har derfor anket kjennelsen i Tønsberg tingrett om fire ukers varetekt til Agder lagmannsrett, ifølge Vestfold politidistrikt.

Han har allerede sittet varetektsfengslet i snaut to uker, siden han ble siktet for det 16 år gamle drapet i starten av juli. Politiet fikk medhold av retten i at det i lys av den nye utviklingen i drapssaken, er fare for bevisforspillelse hvis mannen får gå fri mens saken etterforskes ferdig.

Blant annet skal politiet gjennomføre nye avhør av vitner.
Nye DNA-bevis I anken anfører den siktede 38-åringen at det ikke er grunnlag for fengsling. Han begjærer seg derfor løslatt. Anken behandles i Agder lagmannsrett. 38-åringen som tidligere er både domfelt og frikjent for drapet, nekter kategorisk straffskyld.

Politiet knytter ham imidlertid til handlingen gjennom DNA som er hentet ut av biologisk materiale som ble funnet under fingerneglene til den tolv år gamle jenta. I kjølvannet av det tilsynelatende gjennombruddet i saken, har politiet fått inn flere nye tips fra publikum.
- Meget sterke bevis I forbindelse med fengslingsmøtet 10. juli framholdt visepolitimester Kjell Johan Abrahamsen i Vestfold politidistrikt overfor NTB at politiet sitter på «meget sterke bevis» mot siktede.

- Vi mener dette beviser at siktede var i nærkontakt med avdøde, og sammenholdt med de taktiske bevis fra etterforskningen mener vi å knytte siktede til drapshandlingen, sa Abrahamsen etter fengslingsmøtet. I fengslingsbegrunnelsen viste han til «en helt konkret fare» for at bevis kan gå tapt. Senere er det særlig vist til forestående avhør av 38-åringens familie og omgangskrets.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer