Siktet 38-åring i Tina-saken vil forklare med egne ord hvorfor han vil slippe isolasjon

I Stavanger tingrett.

- UFORHOLDSMESSIG: Advokat Olav Sylte sier på vegne av den 38 år gamle drapssiktede mannen at det er uforholdsmessig for ham å sitte i isolasjon. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- UFORHOLDSMESSIG: Advokat Olav Sylte sier på vegne av den 38 år gamle drapssiktede mannen at det er uforholdsmessig for ham å sitte i isolasjon. Foto Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER TINGRETT (Dagbladet): Mannen (38) som ble pågrepet som siktet nummer fire i Tina-saken i september, har selv møtt opp i tingretten i Stavanger i dag. 

Han ønsker ikke selv å si noe til pressen, men sier gjennom sin forsvarer at han har det vanskelig i isolasjon og at han dermed ønsker at de neste to ukene han skal sitte i varetekt, ikke blir slik de har vært til nå. 

KLIENTEN BER OM Å LØSLATES: Thomas Randbys klient ble framstilt for varetektsfengsling tidligere i dag. Han ba om å bli løslatt. Foto Jacques Hvistendahl  /  Dagbladet
KLIENTEN BER OM Å LØSLATES: Thomas Randbys klient ble framstilt for varetektsfengsling tidligere i dag. Han ba om å bli løslatt. Foto Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Han er her selv i dag fordi han ønsker å forklare retten med egne ord at det ikke er nødvendig å begjære videre isolasjon, sier advokat Olav Sylte til Dagbladet. 

- Han ønsker å selv si noe om hvordan han har det. Det er uforholdsmessig for ham å sitte ytterligere to uker i isolasjon.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i 2000 - en sak som i 15 år har stått uløst. De fire ble pågrepet hver for seg i midten av september. Alle nekter straffskyld. 

Spørsmålet om isolasjon er blitt behandlet for alle de fire siktede i saken i dag, men én av dem - den første som ble pågrepet i saken - trengte ikke få saken behandlet i retten da han samtykket til å sitte i videre isolasjon. 

DREPT I 2000: Tina-saken har stått uløst i 15 år. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT I 2000: Tina-saken har stått uløst i 15 år. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Alle rettsmøtene - også det pågående der 38-åringen selv møtte opp - holdes bak lukkede dører. Pressen får dermed ikke være til stede mens spørsmålet om isolasjon vurderes. 

De tre andre ønsker imidlertid ikke å holdes i isolasjon. Den ene mannen, også han 36 år gammel, begjærer seg løslatt

- Han er syk og har vært det lenge. Han har det ikke bra, og tilstanden hans er forverret etter to uker i isolasjon, sa advokat Thomas Randby til Dagbladet tidligere i dag, uten å ville gå inn på hvordan syk klienten er. 

Seinere i dag blir det kjent hva retten beslutter i de fire sakene. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram