Siktet barnefar sporløst borte

STAVANGER (Dagbladet): Faren til babyen som ble forlatt døende utenfor Stavanger Sentralsykehus er som sunket i jorden. Babyen døde seinere av skadene, og faren (32) er siktet for legembeskadigelse med døden til følge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har gjennomsøkt farens hus på Jæren, og både passet hans og et kontantbeløp på 10 000 kroner er borte. Den foreløpige obduksjonen av guttebabyen viser at han hadde knusningsskader i hodet.

Selv om 32-åringen disponerer en iøynefallende bil, er det kommet inn svært få observasjoner av kjøretøyet. Den røde Volvo 940 stasjonsvogn med grønne skilter skal ha blitt sett kjørende sørøstover fra Stavanger, men tipset er ikke bekreftet.

Politiet går nå rettens vei for få utskrift av bevegelser på mannens bankkonti. Sjekking av hans mobiltelefon viser at telefonen ikke har vært i bruk. Det er heller ikke mulig å kople telefonen til basestasjoner for å finne ut hvor den befinner seg, så telefonen er trolig avslått.

Obduksjonen svekker ikke politiets mistanke om at faren har skadet sønnen før den 82 dager gamle gutten ble forlatt tynnkledt i en bag utenfor sykehuset.

Politiet har ikke funnet spor i huset som kan forklare hva som skjedde i timene før gutten ble funnet av en rengjøringshjelp som kom tidlig på jobb sist tirsdag.