Siktet ektemann løslatt etter dødsfall i Moss

Politiet løslot tirsdag en 27 år gammel mann som ble varetektsfengslet fredag, mistenkt for å ha knivstukket ektefellen til døde i en bolig i Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har i dag fått svar på obduksjonen og det er foretatt rekonstruksjon i parets leilighet sammen med to professorer fra Rettsmedisinsk institutt. Konklusjonen av dette er at min klient løslates fra varetekt, og den mest alvorlige delen av siktelsen frafalles, sier advokat Even Rønvik til NTB.

Mannen ble fredag varetektsfengselet i én uke, siktet for å ha skadd den jevngamle kona slik at hun døde natt til 1. mai. Tirsdag skal politiet ha frafalt dette punktet i siktelsen.

Fremdeles siktet

Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at kvinnen kan ha påført seg selv de dødelige skadene. Hun skal ha omkommet av en indre blødning etter å ha truffet en pulsåre i magen.

- Den subsidiære siktelsen om rettsstridig å ha forlatt en annen i hjelpeløs tilstand blir foreløpig opprettholdt, men er under løpende vurdering. Det anses ikke å foreligge noen fare for bevisforspillelse i saken, og siktede blir løslatt, sier politiinspektør Vidar Wiik i Moss.

Det var mannen selv som meldte fra til politiet torsdag morgen etter at kona døde i leiligheten.


Forsøkte å hjelpe

Paret hadde vært på byen i Moss sentrum og skal ha kommet hjem ved 3.30-tiden natt til 1. mai. Hjemme i leiligheten skal de to ha kranglet og hatt et sjalusioppgjør. Ved 10-tiden neste morgen meldte ektemannen selv fra til politiet om at den jevngamle kona befant seg død i leiligheten. Ingen andre personer skal ha vært i leiligheten.

Selv nektet 27-åringen for å ha drept den indonesiske kona. Han har hevdet at han forsøkte å avverge at kvinnen skadet seg selv. Han skal også ha forsøkt å behandle henne for skadene hun skal ha påført seg.

Politiet venter fremdeles svar på en rekke andre prøver som er tatt i forbindelse med dødsfallet, blant annet promilletester av både den siktede og offeret.

(NTB)