Drapet i Sandefjord

Siktet et år etter løslatelse: ­- Rå og brutal

Kriminalomsorgen fant det ikke forsvarlig å prøveløslate mannen som er siktet for å ha drept kjæresten Thea Halvorsen Braavold (31).

FUNNET HJEMME: 45-åringens kjæreste Thea Halvorsen Braavold (31) ble funnet død hjemme søndag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FUNNET HJEMME: 45-åringens kjæreste Thea Halvorsen Braavold (31) ble funnet død hjemme søndag ettermiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDEFJORD/TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): 45-åringen som er siktet for drapet på Thea Halvorsen Braavold (31) i Sandefjord, ble tirsdag fengslet for fire uker med brev-, besøks- og medieforbud, samt full isolasjon i to uker.

Den drapssiktede mannen er Braavolds kjæreste og samboer. Kvinnen ble funnet død av venner i deres felles bolig søndag ettermiddag, og 45-åringen ble pågrepet uten dramatikk et annet sted i byen et par timer seinere.

Den siktede samboeren har ennå ikke avgitt forklaring, derfor er det uvisst hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet i siktelsen.

- Rå og brutal hverdag

Mannen har en lang historie med alvorlig kriminalitet. På midten av 2000-tallet ble han sammen med flere andre dømt for et brutalt drap. 45-åringen fikk den lengste straffen - 15 års fengsel.

Tidligere etterforsker i Larvik-politiet, krimforfatter Jørn Lier Horst, fulgte det kriminelle voldsmiljøet i Vestfold på 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Der var siktede en sentral skikkelse.

- Den gangen var det er veldig tungt kriminelt miljø med en rå og brutal hverdag for dem som var på innsida. Det endte blant annet med dette drapet, sier Horst til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer