Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet etter dødsfall i Tromsø: - Tar det svært tungt

Mannen som er siktet for kroppskrenkelse etter det politiet har omtalt som et mistenkelig dødsfall i Tromsø, meldte seg selv til politiet.

SIKTET: En person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse etter at en mann ble funnet død på Vengsøya i Tromsø torsdag. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Øystein Solvang / Nordlys / NTB scanpix
SIKTET: En person er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse etter at en mann ble funnet død på Vengsøya i Tromsø torsdag. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Øystein Solvang / Nordlys / NTB scanpix Vis mer

Torsdag ble en mann funnet død på Vengsøya utenfor Kvaløya i Tromsø. Politiet var raskt ute med å betegne dødsfallet som mistenkelig, og senere samme dag ble en mann i slutten av 20-åra pågrepet.

Fenglingsmøtet gikk for lukkede dører, og politiet ba om to uker varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. Siktede begjærte seg løslatt under møtet, men det ble fengsling slik aktoratet begjærte, forteller hans forsvarer Ken Olav Warth til Dagbladet.

- Han tar det følelsesmessig svært tungt, sier forsvareren om sin klient.

Kjent for politiet

Politiet ville ikke i går gå ut med dødsårsak, men bekreftet at avdøde er en mann i 50-åra og har utenlandsk opprinnelse. Warth forteller at siktelsen, som dreier seg om kroppskrenkelse, forteller lite om hendelsesforløpet.

- Han kontaktet politiet kort tid etter han fikk opplysninger om at vedkommende var observert død.

Konfrontasjonen skal ha funnet sted onsdag kveld. Torsdag formiddag kom saken fram i media.

- Han ringte politiet før media omtalte saken, sier forsvareren.

Siktede er kjent for politiet fra tidligere.

- Det er det jeg har fått opplyst, uten at det har vært noe spesifikt tema i mine samtaler foreløpig, sier Warth.

Var bekjente

- Hva var siktedes relasjon til avdøde?

- Bekjente. De visste om hverandre. De har jobbet i samme yrke, sier Warth.

- Det som er fremkommet er at de har møttes i jobbsammenheng, sier påtaleansvarlig Henriette Birkelund til Dagbladet.

Politiet vet per nå ikke når mannen døde, men Birkelund forteller at siktede hadde dratt fra stedet da han ringte politiet. Hun bekrefter også at avdøde ble funnet i en leilighet tilknyttet fiskemottaket på den lille øya.

- Det har vært en konfrontasjon mellom dem, sier hun, men ønsker ikke å gå nærmere inn på det.

- Har siktede forlatt mannen i en hjelpeløs situasjon?

- Det vil etterforskningen vise, men det er ikke noe han forteller.

Torsdag kveld avhørte politiet mannen. Han ringte som nevnt selv til politiet og møtte politiet på et avtalt sted. Warth opplyste til VG i går at klienten ikke erkjenner straffskyld.

- Siktede samarbeider godt med politiet, sier Birkelund.

Nabo hørte høye lyder

En nabo til fiskebruket på øya sa til iTromsø at han i 2-tiden natt til torsdag ble oppmerksom på noen høye lyder, trolig fra kaia nedenfor fiskemottaket. Han reagerte på roping og skriking, men hørte ikke hva som ble sagt.

Halvard Johansen, som er daglig leder i fiskebruket Henry Johansen AS, sa til nettavisa at mannen ble funnet i en leilighet nær fiskemottaket.

Vengsøya ligger nordvest for Tromsø og har omtrent 100 fastboende.

Leder for bygdelaget, May-Britt Lind, forteller til Nordlys at det er et lite samfunn der alle tar vare på alle.

- Det var et sjokk å høre om dødsfallet. I et lite samfunn slår slike nyheter ekstra kraftig inn, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling