Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet far får delta i sønnens begravelse

- Det er tross alt snakk om foreldrene til gutten, sier lensmann Gunnar Solli.

FUNNET DØD:  En 15 måneder gammel gutt ble funnet død i dette huset 27. november i år.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FUNNET DØD: En 15 måneder gammel gutt ble funnet død i dette huset 27. november i år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener den siktede faren til den 15 måneder gamle gutten som døde i sitt hjem i Vanvikan i Nord-Trøndelag i slutten av november, må få delta i sønnens begravelse.

— Det er tross alt snakk om foreldrene til gutten. Vi er villige til å strekke oss veldig langt, sier lensmann Gunnar Solli ved Leksvik og Inderøy lensmannskontor til Adresseavisen.

Selv om den siktede morens forsvarer tidligere har uttalt at gutten skal begraves denne uken, er det foreløpig ikke fastsatt noen dato.
 
Gutten ble funnet død i parets bolig i Vanvikan i Leksvik kommune på Fosen onsdag 27. november. Begge foreldrene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Mens guttens 26 år gamle mor ble løslatt, er den 29 år gamle faren varetektsfengslet.
Fengsling utløper 29-åringen har ifølge sin forsvarer ytret ønske om å være til stede i begravelsen.

— Han vil imidlertid ikke ha politi der. Det synes han blir for voldsomt. Om det er slik at politiet må være i begravelsen sammen med min klient, så vet ikke jeg hvordan han stiller seg til det, sa advokat Trond Peder Nilsen til Adresseavisen forrige uke.

Varetektsfengslingen utløper fredag denne uka, og det er foreløpig ikke berammet noe nytt fengslingsmøte, opplyser lensmann Solli.

— Det er for tidlig å si om politiet ønsker å forlenge varetektsfengslingen. Det blir vurdert fortløpende. Slik er det alltid i slike saker, sier han.
Venter på svar Den foreløpige obduksjonsrapporten kunne ikke gi en forklaring på hvorfor gutten døde, men politiet håper den endelige obduksjonsrapporten kan gi et klart svar. Når denne rapporten er klar, er ikke kjent.

— Vi har hele tiden vært tydelige på at vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Det eneste som kan utelukkes er at gutten døde som følge av stump vold. Vi etterforsker saken bredt og forsøker å belyse den fra alle sider, sier lensmann Solli

(NTB)