Siktet for å ha brukt masseødeleggelsesvåpen

Dzjokhar Tsarnajev (19) risikerer dødsstraff om han blir dømt.

MØTTE DOMMER: Dzjokhar Tsarnajev ligger alvorlig skadd på et sykehus, og har i dag, en uke etter to bomber gikk av i målområdet til Boston maraton har han blitt siktet. Foto: AP Photo/Federal Bureau of Investigation, File/NTBScanpix
MØTTE DOMMER: Dzjokhar Tsarnajev ligger alvorlig skadd på et sykehus, og har i dag, en uke etter to bomber gikk av i målområdet til Boston maraton har han blitt siktet. Foto: AP Photo/Federal Bureau of Investigation, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En talsmann for retten sier at Dzjokhar Tsarnajev (19) ble stilt for retten på sykehuset der han får behandling for alvorlige skader.

19-åringen er siktet for å ha brukt masseødeleggelsesvåpen, men detaljene i siktelsen er ikke offentliggjort. Om han blit dømt kan han risikere dødsstraff eller livstid i fengsel, ifølge en pressemelding fra politiet i Boston.

Møtte dommeren Det var i ettermiddag lokal tid at 19-åringen møtte en dommer på sykehuset Beth Israel, der han får behandling for sine skader.

Politiet tror at det var Dzjokhar og hans bror Tamerlan Tsarnajev (26) som sto bak de to bombenem som gikk av i målområdet til Boston maraton for en uke siden.

Martin Richard (8), Krystle Campbell (29) og Lingzi Lu (23) ble drept, og over 170 personer ble skadd i eksplosjonene.

I natt norsk tid våknet Dzjokhar  i sykesengen og begynte å svare skriftlig på politiets spørsmål, ifølge amerikanske medier.

Hans har store skader i munn og hals, så han kan ikke snakke. Politiet har fortalt at det fremdeles er usikkert om den bombesiktede noen gang vil snakke igjen.

Broren døde En gruppe republikanske senatorer, med John McCain i spissen, har foreslått at Tsarnajev bør anses som en «ulovlig stridende». 

I så fall vil han fratas mange rettigheter og havne i samme kategori som fangene på Guantánamo, men med denne siktelsen er dette utelukket, slik Det hvite hus varslet tidligere i dag.

Tamerlan, som også er mistenkt for å ha statt bak bombene, døde på et sykehus i forrige uke, etter å ha blitt pågrepet av politiet kritisk skadd.