Siktet for å ha drept kreftsyk ektemann med heroin

Kvinnen har forklart at det var etter hans ønske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Vestfold politidistrikt fikk fredag 15. januar rettens kjennelse til å varetektsfengsle den 54 år gamle kvinnen for å ha tatt livet av sin kreftsyke mann i 60-årene.

Legen som kom til stedet etter hans død i september i fjor, mente sannsynlig dødsårsak var en overdose.

Både politiet og hennes advokat bekrefter at kvinnen selv har forklart at hun medvirket til å gi ham en dødelig dose narkotika i fjor høst.

Kan slippe straffPolitiet ønsker ikke å kommentere mannens sykdom, men hennes advokat sier at mannen var alvorlig syk. Politiet bekrefter at han hadde kreft.

- Han var alvorlig syk. Hun har bekreftet at hun har medvirket til dette etter hans innstendige ønske, sier Pedersen.

Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling sier til Dagbladet.no at kvinnen er siktet for forsettlig drap, som har en mistetid på seks års fengsel, men at de vurderer saken slik at det kan bli aktuelt å sikte henne etter drap under samtykke, altså barmhjertighetsdrap.

BarmhjertighetsdrapStrafferammen er den samme, men det er ingen minstestraff dersom hun blir siktet etter paragraf 235 i straffeloven.

- I teorien kan hun få samfunnsstraff, sier advokat Dalhaug Øhrling til Dagbladet.no.

Hennes advokat, Hans Petter Pedersen, tror det er mest sannsynlig at hun vil bli tiltalt etter denne paragrafen.

- Dersom saken kommer for retten, kan jeg ikke tenke meg noe annet, enn at det blir etter paragraf 235, som da er barmhjertighetsdrap, sier Pedersen.

Har det vanskeligAdvokaten forteller til Dagbladet.no at kvinnen har hatt en svært vanskelig tid etter hendelsen i høst.

- Kvinnen har tatt det tungt og det har vært en svært vanskelig tid, sier Pedersen.

Kvinnen har sittet i varetekt siden forrige uke, men det skal ikke lenger være fare for bevisforspillelse. Advokaten opplyser at hun vil bli løslatt i dag.