Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for å ha iscenesatt samboerens selvdrap - henlagt

- Vi er svært overrasket, sier privatetterforsker. Siktedes advokat forteller anklagen mot hennes klient har vært en belastning.

ETTERFORSKET: Politiet i Sortland etterforsket dødsfallet fra 2016 i lang tid. Nå er det henlagt. Foto: John Andre M. Birkeland
ETTERFORSKET: Politiet i Sortland etterforsket dødsfallet fra 2016 i lang tid. Nå er det henlagt. Foto: John Andre M. Birkeland Vis mer

Saken hvor en mann i Vesterålen har vært siktet for å ha iscenesatt sin samboers selvmord, er besluttet henlagt av Riksadvokaten. Det opplyser kilder til Dagbladet.

Det var i 2016 at kvinnen ble funnet død utenfor sitt hjem. Politiets første etterforskning ble resultatløs, og de kunne ikke konkludere om det mistenkelige dødsfallet var snakk om et selvdrap eller om personen hadde vært utsatt for noe straffbart.

Det var ikke avdødes pårørende tilfredse med, og de hyret derfor inn privatetterforsker for å ettergå politiets arbeid.

- Foreldrene satt igjen med flere spørsmål enn svar etter dødsfallet. Etter at jeg gikk gjennom saken, hadde jeg ytterligere spørsmål i saken, sa privatetterforsker Jan-Arnt Skjolde til Dagbladet høsten 2018.

Stor etterforskning

I løpet av de siste to åra har det vært gjort et omfattende arbeid for å komme til bunns i hva som faktisk skjedde med kvinnen. Kripos har flere ganger vært i Vesterålen i forbindelse med etterforskningen.

På det meste har de hatt seks personer til stede for å prøve å oppklare hva som lå bak dødsfallet. November 2018 ble kvinnens samboer formelt siktet for drapet.

Etter det Dagbladet erfarer, var det omstendigheter på funnstedet som ikke er forenlige med et selvdrap. Det ble underveis i Kripos' arbeid blant annet gjennomført rekonstruksjon av dødsfallet. Nå er saken imidlertid henlagt på bevisets stilling.

- Svært overrasket

- Vi er svært overrasket over resultatet. Utover det har vi ingen kommentar akkurat nå, sier privatetterforsker Skjolde og bistandsadvokat Arvid Sjødin i en uttalelse til Dagbladet.

De to har begge vært engasjert av avdødes familie i forbindelse med saken.

Mannen som har vært siktet for drapet på sin samboer, har vært representert av advokat Sol Elden. Hun sier til Dagbladet at avgjørelsen fra Riksadvokaten om å henlegge saken er både endelig og som ventet.

- Anklagen fra privatdetektiven har vært en belastning for min klient, men det er bra han igjen er sjekket ut av saken, sier advokaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!