Siktet for å ha slått ihjel sin egen mor (72)

Sønnen ringte politiet selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen (72) ble funnet drept i sønnens hjem utenfor Arendal natt til onsdag denne uken. Dødsfallet ble vurdert til å være mistenkelig. Sønnen ble pågrepet torsdag og i går ble han siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, skriver Agderposten.

På fengslingsmøtet i dag avgjøres det om han skal varetektsfengsles.

- Siktelsen er utferdiget på bakgrunn av en foreløpig obduksjonsrapport og øvrig etterforskning. Avdøde bor ikke hos siktede, men var på besøk der. Siktede nekter straffskyld, sier politiadvokat Jan Atle Hansen til avisen.

Flere beslag

Det var sønnen som selv varslet politiet om at moren lå livløs hos han. Da politi og ambulansepersonalet kom på stedet gjorde de observasjoner som førte til at de fattet mistanke om at det ikke dreide seg om en naturlig død. Obduksjonsrapporten skal siden ha underbygget dette.

Etter at politiet gjennomførte tekniske undersøkelser i mannens hjem torsdag, gjorde de en rekke beslag.

Psykiske lidelser

Sønnen skal ha hatt tidvis psykiske problemer, og flere ganger fått hjelp for dette og ifølge Agderpostens kilder skal kvinnen ha fryktet for sønnens temperament. Dette skal være årsaken til at hun flyttet fra hjemmet sitt og til en eldreleilighet. 72-åringen overlot hjemmet til sønnen som nå er siktet for å ha drept henne.

Han nekter straffskyld, og ifølge hans advokat tar han siktelsen svært tungt.


Dagbladet.no kommer tilbake med mer.