Siktet for å ha smuglet 35 millioner kroner ut av Norge

Fem personer er siktet for ulovlig utførsel til en bankkonto i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fire menn og en kvinne er siktet for ulovlig utførsel av over 35 millioner kroner fra Norge til en bankkonto i Tyrkia.

Første mistanke i saken dukket opp i fjor sommer, da 6,6 millioner kroner ble sendt til kontoen i Tyrkia. Politiet på Romerike pågrep to kurdere og en nordmann, mistenkt for heleri.

- Totalt dreier det seg om utførsel av drøyt 35 millioner kroner fra Norge til Tyrkia, sier politiadvokat Ellen Agnete Ilstad til Romerikes Blad.

Den antatte hovedmannen i saken ble siktet noe senere og har siden sittet varetektsfengslet. Nytt fengslingsmøte for ham er berammet til tirsdag i neste uke. Politiet mener pengene blant annet kommer fra ulovlig salg av svært store mengder sigaretter.

- Det er også tegn som tyder på at det har vært ulik næringsvirksomhet i tilknytning til denne saken og vi har funnet en god del økonomisk grums i den forbindelse, uten at jeg vil gå nærmere inn på dette foreløpig. Etterforskningen er ikke på noen måte avsluttet, sier Ilstad.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer