Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for å ha sparket gravid kvinne i magen - fosteret døde

Siktelsen mot tenåringene fra Ålesund blir ikke utvidet til drap selv om fosteret i offerets mage døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet i Ålesund opplyser mandag kveld at siktelsen mot to tenåringer som angrep en 18 år gammel gravid kvinne i byen, ikke vil bli utvidet til å gjelde drap.

Kvinnen skal ha abortert etter overfallet.

To tenåringer, en 17 år gammel jente og en 18 år gammel mann, er siktet for grov legemsbeskadigelse. Politiet har vurdert å utvide siktelsen.

Mandag kveld opplyser politiadvokat Hilde Haugen til NRK Møre og Romsdal at når det gjelder et foster anses det ikke som drap før fosteret lever et selvstendig liv.

Etter politiets vurdering er dermed tiltale for drap uansett uaktuelt i dette tilfellet.

Medisinsk vurdering

Politiet avventer en medisinsk vurdering av den gravide kvinnen. Foreløpig har man ikke sikre holdepunkter for å si at fosteret døde som en følge av voldsutøvelsen.

Bare 18-åringen, som skal være faren til fosteret som døde, er fremstilt for varetektsfengsling. Sunnmøre tingrett aksepterte ikke politiets begjæring om fengsling.

Den 17 år gamle jenta som fysisk gikk til angrep på den gravide er ikke begjært varetektsfengslet. Årsaken er at hun er under 18 år.

Politiet mener at 18-åringen, som ventet barn med kvinnen som ble angrepet, var med på planleggingen av det som skjedde.

Skrev blogg

I et intervju med Sunnmørsposten forteller kvinnen som aborterte at barnefaren flere ganger forsøkte å overtale henne til å fjerne barnet. Han hadde en unge fra før og sa at et nytt barn ville skape kaos i livet hans.

Kvinnen forteller at hun ble sparket flere ganger i magen. To dager etter angrepet skrev 17-åringen i en blogg på internett at den 18 år gamle barnefaren hadde manipulert henne til å gjennomføre angrepet.

«Jeg hadde ingen planer om å bli morder. Jeg er ikke gal eller kald, uansett om alle og enhver tror det i dette øyeblikk. X skulle bare få noen slag i trynet», skal 17-åringen ha skrevet i bloggen. Bloggen ble slettet da saken ble kjent gjennom mediene. (NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!