Siktet for å ha stjålet fra egne beboere ved privat alderspensjonat på Østlandet

En mann og en kvinne i 30-åra er fengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet etterforsker nå to personer ved et privat alderspensjonat på Østlandet for grovt tyveri, hvitvasking/heleri og grovt økonomisk utroskap. 

Mannen og kvinnen i 30-åra ble pågrepet av politiet i september og siktet for grovt tyveri fra egne beboere. De sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud på sjette uken.

Flyttet penger til utlandet De siktede eier et selskap som drifter et bosted for eldre, hvor kvinnen også er daglig leder. Ifølge hennes forsvarer, John Christian Elden, var det et tyveri av en dyr klokke som førte til at de to ble pågrepet.

Men etter flere uker med etterforskning, tok politiet også ut siktelse for hvitvasking og grov økonomisk utroskap.

- Hun har selv forklart seg for politiet om å ha tatt utbytte fra eget selskap og sendt pengene via et annet selskap til utlandet, uten å betale skatt. Da er det altså snakk om hvitvasking av eget utbytte. Men hun nekter for å ha stjålet noen gjenstander fra beboerne, sier Elden til Dagbladet.

Politiets opprinnelige siktelse, med grovt tyveri, stiller hun seg uforstående til. De to er tiltalt for tre punkter: Straffelovens §317, som omfatter hvitvasking og heleri, §275/276 for grovt økonomisk utroskap og § 257/258 for grovt tyveri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer