Siktet for å ha stjålet fra egne beboere ved privat alderspensjonat på Østlandet

En mann og en kvinne i 30-åra er fengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker nå to personer ved et privat alderspensjonat på Østlandet for grovt tyveri, hvitvasking/heleri og grovt økonomisk utroskap. 

Mannen og kvinnen i 30-åra ble pågrepet av politiet i september og siktet for grovt tyveri fra egne beboere. De sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud på sjette uken.

Flyttet penger til utlandet De siktede eier et selskap som drifter et bosted for eldre, hvor kvinnen også er daglig leder. Ifølge hennes forsvarer, John Christian Elden, var det et tyveri av en dyr klokke som førte til at de to ble pågrepet.

Men etter flere uker med etterforskning, tok politiet også ut siktelse for hvitvasking og grov økonomisk utroskap.

- Hun har selv forklart seg for politiet om å ha tatt utbytte fra eget selskap og sendt pengene via et annet selskap til utlandet, uten å betale skatt. Da er det altså snakk om hvitvasking av eget utbytte. Men hun nekter for å ha stjålet noen gjenstander fra beboerne, sier Elden til Dagbladet.

Politiets opprinnelige siktelse, med grovt tyveri, stiller hun seg uforstående til. De to er tiltalt for tre punkter: Straffelovens §317, som omfatter hvitvasking og heleri, §275/276 for grovt økonomisk utroskap og § 257/258 for grovt tyveri.

- Min klient har erkjent de faktiske forhold han ble konfrontert med for de to første forholdene, men erkjenner ikke straffskyld for det tredje forholdet, sier mannens forsvarer Fisnik Baki til Dagbladet.

Brev- og besøksforbud Politiet frykter at de to skal forspille bevis i saken, og fikk medhold i at de siktede må sitte varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

- Dersom siktede løslates på det nåværende stadium av saken, er det en kvalifisert fare for at siktede vil forspille bevis i saken ved å søke å ta kontakt med andre involverte og påvirke dem eller samordne forklaringer, påpeker retten da varetektsfengslingen ble forlenget 24. oktober.

Politiet ønsker ikke å kommentere hvilken informasjon de sitter på eller hvor store summer det er snakk om. De understreker at saken fortsatt er under etterforskning, og at det ikke er tatt ut tiltale.

Vi har såpass mye igjen i etterforskningen at vi ikke ønsker å uttale oss om saken ennå. Vi er fortsatt på etterforskningsstadiet, sier politiadvokat Ingrid Cecilie Nestvold til Dagbladet.

Ytterligere to uker Ved sist fengslingsmøte, påpeker retten at mistanken mot den siktede mannen er styrket.

- Siktede ikke kan redgjøre for vesentlige punkter vedrørende angivelig mottakelse og tilbakelevering av gjenstander, heter det i kjennelsen.

Dette ønsker ikke mannens forsvarer å kommentere.

- Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva saken innebærer, sier Baki til Dagbladet.

Både mannen og kvinnen er varetektsfengslet i ytterligere to uker, fra i dag, med brev- og besøksforbud.

Ifølge den siste fengslingskjennelsen, så har politiet forsøkt å være behjelpelig så virksomheten kan drives mest mulig uforstyrret, til tross for at daglig leder nå er fengslet.