Siktet for å ha tent på sin egen sukkertøybutikk

- Totalt uforståelig. - De hadde jo ikke forsikring, sier forsvarer til fengslet 26-åring.

 EKSPLOSIVT:  Flammene slo rett ut på fortauet i travleste ettermiddagstrafikken rett ved Majorstukrysset i 14.30-tiden sist fredag. MMS-FOTO: BORGAR ELIASSEN.
EKSPLOSIVT: Flammene slo rett ut på fortauet i travleste ettermiddagstrafikken rett ved Majorstukrysset i 14.30-tiden sist fredag. MMS-FOTO: BORGAR ELIASSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har siktet to forretningskolleger, 23 og 26 år gamle, for å ha påsatt den eksplosive brannen i Sørkedalsveien rett ved Majorstukrysset i travleste ettermiddagtrafikken sist fredag.

Ved 14.30-tiden sto flammene rett ut på fortauet fra et tomt forretningslokale som var pusset opp for å bli sukkertøybutikk. Det er 40 leiligheter og over 100 beboere i den sju etasjer høye bygården, og beboerne som var hjemme måtte evakueres.

Oslo tingrett har fengslet 26-åringen i to uker med brev- og besøksforbud, men fant ikke grunnlag for å sette 23-åringen i varetekt. Den avgjørelsen har politiet anket.

Begge ble pågrepet søndagen etter brannen.

- Har tilknytning Politiadvokat Frank Grimstad Jensen ved miljø- og finansseksjonen i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at den ene av de to siktede har tilknytning til forretningslokalet.

- Vi er interessert i å få kontakt med vitner til brannen, sier politiadvokat Grimstad Jensen, som bekrefter at politiet har mistanke om at bensin, gass eller høybrennbar væske har blitt brukt brukt i forbindelse med brannen.

En beboer i bygården fortalte til Dagbladet brannettermiddagen at han kjente bensinlukt utenfor butikklokalet en halv time før det smalt. Politiet fikk tips om gasslukt samme dag.

Kjøpte kanne med bensin I fengslingskjennelsen peker Oslo tingrett på at politiet har bilder av 26-åringen da han kjøpte en kanne med kanne  med nesten fem liter bensin på morgen samme dag.

De to siktede har forklart at de var på forretningstur sammen i Sverige da det begynte å brenne. De nekter for å ha noe med brannen å gjøre.

Tingretten påpeker i sin kjennelse for å løslate 23-åringen at han ikke har noe økonomisk motiv for siktelsen fordi han ikke hadde forsiktet lokalet.

- Helt uforståelig Advokat Morten Furuholmen, som er oppnevnt som forsvarer for den fengslede 26-åringen, har i samråd med sin klient tatt betenkingstid i forhold til fengslingen.

- Siktelsen er helt uforståelig og totalt uten økonomisk motiv. De to har gått sammen om å drive butikk i lokalet, og de var ikke forsikret, sier Furuholmen til Dagbladet.

Advokat Solveig Kristine Høgtun i Advokatkontoret Elden er forsvarer for 23-åringen, som tingretten ikke fant grunn til å varetektsfengsle. Dagbladet har ennå ikke kommet i kontakt med forsvareren.
 

 - HADDE JO IKKE FORSIKRING:  Advokat Morten Furuholmen mener siktelsen mot hans klient er helt uforståelig. 
FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
- HADDE JO IKKE FORSIKRING: Advokat Morten Furuholmen mener siktelsen mot hans klient er helt uforståelig. FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer