Siktet for å ha truet vinforgiftet mann

Politiet har pågrepet og siktet en 46 år gammel mann for å ha truet 59-åringen som ble forgiftet av vin i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet har pågrepet og siktet en 46 år gammel mann for å ha truet 59-åringen som ble forgiftet av vin i Arendal.

Mannen er foreløpig siktet for trusler, men politiadvokat Leif Aleksandersen utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

59-åringen tok en slurk av en flaske hvitvin lørdag i forrige uke, og fem minutter senere falt han i koma.

- Saken har fått aller høyeste prioritet. Vi har jobbet med den i hele pinsehelgen, sier politiadvokat Leif Aleksandersen ved Arendal politistasjon til Agderposten.

Politiet i Arendal bekreftet før helgen at det var funnet cyanid på vinflasken som advokaten tok en slurk av før han falt i koma og ble liggende bevisstløs i flere dager.

Ifølge politiadvokaten nekter 46-åringen for å ha noe med forgiftningssaken å gjøre. Den siktede mannen skal imidlertid overfor andre ha gitt uttrykk for et brennende hat mot advokaten og at han også hadde planer om direkte vold.

Aleksandersen bekrefter at de mistenker 46-åringen for ha lagt en øks på trappen til advokaten og for å ha vært inne i huset hans.

- På bakgrunn av den siste utviklingen i saken, vurderer vi nå å melde fra til Vinmonopolet om at det ikke lenger er noen fare forbundet med å drikke hvitvin av typen San Valentin av merket Torres, sier Aleksandersen.

Tirsdag vil politiet ta stilling til om 46-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling. (NTB)