Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for å ha voldtatt niesen (12)

Den 12 år gamle jentungen var på besøk hos sin onkel (29) da han kastet seg over henne og voldtok henne flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient har erkjent seg delvis skyldig i siktelsen som foreligger mot ham. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe i denne saken, sier advokat Gisle Didriksen til Dagbladet.

Den voldtektssiktede 29-åringen motsatte seg ikke varetektsfengsling da han ble framstilt for varetekt i går formiddag. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

29-åringen fra Askøy er tidligere ikke straffedømt.

Har erkjent

Etter det Dagbladet erfarer har mannen erkjent å ha hatt samleie med 12-åringen. Voldtekten fant sted i mannens bolig, og først mange timer etter ugjerningen greide jentungen å slippe unna og komme seg hjem til foreldrene.

De skal straks ha varslet det lokale lensmannskontoret, som pågrep mannen natt til fredag. Ved Askøy lensmannskontor ville ingen kommentere den alvorlige sedelighetssaken, men henviser bare til Hordaland politidistrikt.

Frykter å miste bevis

Politiinspektør Anette Vangsnes ved Hordaland politidistrikt sier til Dagbladet at hun ikke vil kommentere noen deler ved siktelsen eller omstendigheter rundt ugjerningen.

- Retten etterkom vår begjæring om fire ukers varetektsfengsling. Det er fare for bevisforpillelse i denne saken, sier politiinspektør Vangsnes.

Voldtekt av mindreårige har en maksimal strafferamme på 10 år, og en nedre grense på ett år hvis voldtekten omfatter samleie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media