Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for å ta tatt imot 470 millioner i kontanter

Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy skal ha fått «valgkampbidrag» fra Gaddafi-regimet.

GAMLE KJENTE: De tidligere statslederne Moammar Gadafi og Nicolas Sarkozy under en seremoni i Elysee-palasset i Paris i desember 2007. Foto: Patrick Hertzog, AP/NTB Scanpix.
GAMLE KJENTE: De tidligere statslederne Moammar Gadafi og Nicolas Sarkozy under en seremoni i Elysee-palasset i Paris i desember 2007. Foto: Patrick Hertzog, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes ekspresident Nicolas Sarkozy er siktet for korrupsjon, mistenkt for å ha tatt imot nærmere 500 millioner kroner i valgkampbidrag fra Gaddafi-regimet.

Det opplyste kilder i fransk påtalemyndighet til flere internasjonale nyhetsbyråer sent onsdag kveld.

63-åringen satt tirsdag i et 15 timer langt avhør på en politistasjon i Nanterre, nordvest for Paris, men fikk tilbringe natten i sitt hjem i den franske hovedstaden.

Onsdag måtte han igjen stille til avhør.

Etter avhørene ble det ifølge kilder med nær kjennskap til saken tatt ut siktelse mot Sarkozy, som mistenkes for å ha tatt imot hele 50 millioner euro, over 470 millioner kroner, fra den libyske diktatoren Muammar Gaddafi til bruk i valgkampen i 2007.

Cash i kofferter

Pengene skal ha blitt overlevert i form av kofferter fulle av kontanter.

Sarkozy vant valget og ønsket samme år Gaddafi velkommen til Paris på statsbesøk.

I 2011 støttet han imidlertid NATOs militære intervensjon i Libya, som ledet til at Gaddafi ble styrtet og drept av opprørere.

Mistanken mot Sarkozy oppsto i 2012 da medieselskapet Mediapart publiserte et hemmelig dokument fra den libyske sikkerhetstjenesten.

I dokumentet, som ble skrevet i 2006, omtales en «overensstemmelse» om å gi 50 millioner euro til Sarkozys valgkamp.

Fransk politi har etterforsket saken siden 2013. Sarkozy har hele tiden benekter anklagene.

(NTB-AFP-AP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling