Siktet for Arves død

To 17-åringer er siktet for drapet på Arve Beheim Karlsen. Guttene dyttet eller kastet Arve i døden, mener politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ungdommene er siktet etter straffelovens paragraf 233, første ledd. I klartekst for å ha tatt livet av noen eller medvirket til noens død. Strafferammen for en slik forbrytelse er minimum seks års fengsel.

I morgen blir ungdommene framstilt for varetektsfengsling i forshørsretten i Sogndal, siktet for forsettlig drap.

Under en pressekonferanse klokka 13 sa politiet at siktelsen kan bli utvidet.

Dyttet?

Etterforskerne i Sogndal mener at guttene drepte Arve ved å dytte eller kaste ham i Sogndalselva. Siktelsen ble begrunnet med den informasjonen som har kommet inn under etterforskningen, men politiet ville ikke ut med konkrete funn.

Nye avhør

De to siktede ble tatt inn til harde avhør søndag, men fikk status som vitner og ble løslatt seint om kvelden.

I dag ble de pågrepet på nytt hjemme i Sunnfjord for å svare på nye ting som hadde dukket opp i forbindelse med etterforskningen.

I ettermiddag blir de to kjørt til Leikanger for fingeravtrykk og fotografering. Etter det skal begge avhøres hver for seg. Den ene vil bli kjørt tilbake til Sogndal for avhør. Ungdommene har bedt om advokatbistand under avhørene.

Jaget

En rekke personer i Sogndal sentrum så guttene jage Arve over brua og ned mot elvebredden. Vitnene har fortalt at Arve forsvant under hovedbroen med ungdommene hakk i hæl.

Nøyaktig hva som skjedde der ved 23.30-tida fredag kveld er fortsatt et mysterium. Ingen så noen komme opp igjen.

Tre dager seinere ble Arve funnet druknet på to meters dyp. Obduksjonsrapporten viste at dødsårsaken var drukning. Det var ingen synlige skader på kroppen.

Offer

Den indiskfødte ungdommen skal lenge ha vært et offer for rasistisk mobbing, som ved ett tilfellle resulterte i grov vold i januar i år. Begge siktede skal være med i en gjeng som har stått for rasistiske overtramp. En nær slektning av den ene ble politianmeldt for vold mot Arve Beheim Karlsen.

Arve måtte finne seg i å bli kalt nigger og andre rasistiske ord. Han ga uttrykk for at han følte seg truet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer