Siktet for buss-korrupsjon i Oslo

En ansatt i Oslo kommunes busselskap Unibuss er pågrepet og siktet for korrupsjon i forbindelse med innkjøp av busser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen skjedde mandag etter interne undersøkelser i Unibuss.

- En ansatt i selskapet er pågrepet og siktet i saken, opplyser styreleder Cato Hellesjø i selskapet.

Politiet bekrefter pågripelsen.

- Vi har pågrepet en mann etter en anmeldelse fra Unibuss. Han er siktet for korrupsjon og sitter i avhør mandag ettermiddag. Vi har ikke bestemt oss for om mannen skal varetektsfengsles, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo-politiet til NTB.

Penger fra bussprodusent Bakgrunnen for at styrelederen i selskapet gikk til politiet med saken, er resultater av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av tips om en omfattende korrupsjonssak i Tyskland, der MAN-konsernet er involvert.

- I forbindelse med disse undersøkelsene fikk Unibuss opplyst at en nåværende ansatt i Unibuss, daværende Sporveisbussene, skal ha mottatt betydelige pengebeløp fra bussprodusenten MAN i forbindelse med innkjøp av busser i perioden 2002-2006, sier Hellesjø, som sier selskapet ser meget alvorlig på saken.

Kommunalt selskap - Vi har meget høye etiske standarder i all vår virksomhet, og jeg er derfor svært skuffet på vegne av hele organisasjonen når en sak som dette kommer opp.

Det er foreløpig uklart om andre ansatte i selskapet er involvert i saken.

- Vi har i dag ingen indikasjoner på at andre ansatte i selskapet er involvert eller at det finnes tilsvarende saker i selskapet, men dette blir det nå opp til politiets etterforskning å få klarlagt, sier Hellesjø.

Unibuss AS, som tidligere het AS Sporveisbussene, er heleid av Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som igjen eies av Oslo kommune. Unibuss driver rutebussvirksomhet i Oslo, Akershus og Vestfold.

(NTB)