Siktet for drap - møtte i retten med store skader

Den svenske forretningsmannen som er pågrepet for drapet på ei norsk kvinne i Stockholm, kom til retten med bandasjert hals og armen i gips.

SIKTET: Den svenske mannen er siktet for drap på en norsk kvinne i Stockholm onsdag. Foto: Expressen / privat
SIKTET: Den svenske mannen er siktet for drap på en norsk kvinne i Stockholm onsdag. Foto: Expressen / privatVis mer

STOCKHOLM/OSLO (Dagbladet): Etter et kort rettsmøte som gikk for lukkede dører fredag ettermiddag, ble det besluttet at mannen i 50-åra, som er pågrepet for å ha drept en norsk kvinne i Stockholm, blir holdt varetektsfengslet fram til 6. september. Mannen kom til rettssal 34 med det som framsto som omfattende skader.

Store deler av mannens hals var bandasjert. Samtidig var venstre arm gipset og i fatle.

Etterforskningsleder Christina Voigt ønsket ikke å gi noen kommentar til verken etterforskningen eller rettens avgjørelse etter fengslingsmøtet. Mannen nekter for å ha noe med saken å gjøre, og Voigt understreker at det er svært tidlig i saken.

Suksessfull forretningsmann

Den siktede mannen er en framgangsrik direktør for et svensk selskap med omsetning på flere hundre millioner kroner årlig. Han skal ha vært tildekket av blod da han ble pågrepet onsdag ettermiddag.

Kniven, som politiet mener er drapsvåpenet, ble funnet i bakgården. Denne skal ifølge SVT ha blitt kastet ut av et vindu i leiligheten hvor kvinnen ble funnet drept.

MISTENKER DRAP: En svensk direktør er pågrepet etter at en norsk kvinne ble funnet død i Stockholm. Politiet mistenker at kvinnen har blitt drept. Video: Expressen Vis mer

Politiadvokat Maximillian Berg Molin bekreftet overfor Dagbladet fredag formiddag at det er snakk om ei norsk kvinne. Han ønsker ikke å gå inn på alder av fare for identifisering. Ifølge Dagbladets opplysninger har kvinnen vært bosatt i Sverige i flere år.

- Fæle skrik

Politiet mottok en nødsamtale klokka 12.57 onsdag, hvor vitner fortalte at de hadde sett en kniv bli kastet ut av et vindu. Flere naboer hadde hørt skrik og bråk inne fra en leilighet.

- Jeg har aldri hørt så fæle skrik før. Det hørtes virkelig ut som dødsangst. Da jeg kom ut på balkongen så jeg noe, som jeg instinktivt tenkte var en kniv, bli kastet ut fra leiligheten før det landet i bakgården, sa en kvinne til Aftonbladet onsdag.

- KJENTE OFFERET: Mannen som er siktet for å ha drept en norsk kvinne i Stockholm, kjente offeret. Foto: Karin Wesslén / TT / NTB scanpix
- KJENTE OFFERET: Mannen som er siktet for å ha drept en norsk kvinne i Stockholm, kjente offeret. Foto: Karin Wesslén / TT / NTB scanpix Vis mer

- Hun var en engel

Både svensk og norsk presse var til stede i forbindelse med fengslingsmøtet. Parallelt pågår en intensiv etterforskning av det som ifølge Expressens kilder skal ha vært et lykkelig kjærlighetsforhold som nå har endt i tragedie.

Avisa skriver at siktede og den norske kvinnen hadde kjent hverandre en god stund, men at de nylig hadde blitt et par. Bare noen få dager før det politiet mistenker er et drap, hadde paret flyttet inn sammen i en leilighet de hadde kjøpt sammen sentralt i Stockholm.

- De ville starte et liv sammen, noe felles. Jeg har så vanskelig for å forstå hva som har skjedd. De var glade i hverandre og virket svært lykkelige. Hun var som en engel. Den snilleste personen du kan finne, som alltid var rolig og som tok vare på alle, sier en venn av den norske kvinnen til avisa.

- Tragisk

Ifølge avisa hadde den siktede direktøren og den norske kvinnen begge vært hjemme fra sine respektive jobber i noen dager i forkant av det mistenkte drapet.

Styrelederen i selskapet mannen var direktør i, skriver i en e-post til Expressen at nyheten har rystet selskapet:

«Vi har blitt informert av politiet i Stockholm om at sjefen for vår avdeling i Sverige er pågrepet og mistenkt for drap. Denne tragiske nyheten kom som et sjokk for hele vår organisasjon, og vår første prioritet nå er å ta vare på de ansatte og andre som er berørt av dette», skriver styrelederen.

En tidligere kollega av den siktede mannen kommer med liknende uttalelser til den samme avisa:

- Dette kommer som et sjokk. Han viste aldri slike sider.