Siktet for drap etter balkongfall

Naboer så og hørte oslokvinnen (32) falle. Paret ble nylig samboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter at en 32 år gammel kvinne falt ned fra balkongen i leiligheten sin i Oslo i natt.

- Vi tror at mannen har dyttet kvinnen, eventuelt medvirket til fallet på annen måte, sier politijurist Mette Haldorsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Så og hørte fallet

Bakgrunnen for siktelsen er blant annet vitneutsagn fra naboer.

- Det er gjort ulike observasjoner, noen har sett fallet, andre har hørt skrik og bråk fra leiligheten, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Politiet sier at mannen er siktet for at hans rettigheter skal bli ivaretatt, men at de har skjellig grunn til mistanke.

- Mannen er nå løslatt, men er fortsatt siktet. Politiet hadde ikke grunn til å holde ham i varetekt, og vi vil vurdere om siktelsen fortsetter i morgen, sier Abrahamsen til Dagbladet.no i kveld.

Døde på sykehus

FALT FRA FEMTE: Den 32 år gamle kvinnen falt fra femte etasje - samboeren siktet for drap. Foto: Truls Brekke/ Dagbladet
FALT FRA FEMTE: Den 32 år gamle kvinnen falt fra femte etasje - samboeren siktet for drap. Foto: Truls Brekke/ Dagbladet Vis mer

Fallet skjedde fra femte etasje i Sinsenveien. Klokka 03.22 fikk politiet melding om ulykken fra ambulansen, som kjørte kvinnen til Ullevål sykehus.

- Kvinnen var i live da hun ble hentet av ambulansen, men døde like etter at hun kom til Ullevål, sa operasjonslder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no i dag tidlig.

34-åringen har snakket direkte med politiet, men er ikke formelt avhørt.

- Det han forteller stemmer ikke overens med det vitner har forklart, så han skal inn til nye avhør, sier Abrahamsen. 

Mannen ble siktet for det angivelige drapet umiddelbart.

Flyttet nylig sammen

Politiet foretar nå rundspørring i området og vitneavhør. Avdøde skal sendes til obduksjon før lunsjtider i dag.

Paret var samboere.

- De ble samboere for et par dager siden, da siktede flyttet inn hos kvinnen. De hadde da kjent hverandre et par måneder, sier Abrahamsen.

Både mannen og kvinnen var av norsk opprinnelse.

SPØR NABOER: Politiet foretar i dag rundspørring i kvinnens nabolag.