MANN SIKTET FOR DRAP: Torsdag ble en mann pågrepet for drap og likskjending, etter at en død person ble funnet i Maridalen i Oslo. Video: Frank Karlsen / Endre Vellene / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Siktet for drap etter likfunn i Maridalen:
- Sier han har bodd i skogen i flere år

John Edvin Lie (55), som er siktet for drap på en person som ble funnet forbrent i et bål i Maridalen, har forklart at han bodde i skogen, uten mobiltelefon.

Det var tilfeldig at politiet støtte på 55-åringen, som nå er siktet for likskjending og drap på personen som onsdag ble funnet forbrent i et bål i Maridalen.

Det forteller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.

Etter at brannvesenet hadde varslet politiet om at de hadde funnet den døde personen, rykket politiet raskt til funnstedet.

Kort tid etter at de ankom, og cirka 200 meter fra bålet, påtraff de John Edvin Lie (som har byttet navn fra Johnny Olsen, og tidligere er dømt for de såkalte Hadeland-drapene).

SIKTET: En tidligere drapsdømt mann er siktet for drap og likskjending. Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby forklarer at den siktede har helseproblemer. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Bodde i skogen

- Patruljen støtte tilfeldig på ham et par hundre meter fra bålet, sier Kraby.

- Sa han noe om hvorfor han befant seg der ute?

- Han sier at han har bodd i skogen. Han bor der nå, og han har bodd der før. Han sier at han i flere år har hatt tilhold der, sier Kraby, som forteller at 55-åringen også nekter for at han besitter noen mobiltelefon.

Siden det var blitt gjort funn av en død person bare noen hundre meter unna, valgte politiet å ta Lie inn til avhør i henhold til politiloven, forteller Kraby.

- Pågripelsen ute i skogen foregikk uten problematikk, sier han.

- I løpet av avhørene ble mistanken mot mannen styrket, fortsetter Kraby, som forteller at siktelsen derfor ble skjerpet til også å gjelde drap.

- Både tekniske funn og hans forklaring har bidratt til at mistanken mot mannen er styrket, sier politiadvokaten.

Nekter straffskyld

Lie nekter straffskyld etter siktelsen, samt noen som helst befatning med bålet.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i går ropte han:

- Alt er løgn! Alt er bare løgn!

Lies forsvarer Benedikte Jamth sier til Dagbladet at klienten ikke erkjenner straffskyld. Hun har ellers ingen kommentarer.

ID klar

Like etter klokka 13.00 i dag opplyste politiet i en pressemelding at de har identifisert personen som ble funnet død i Maridalen onsdag 18. juli.

Pårørende var da ikke varslet, og politiet ville verken gi opplysninger om kjønn eller alder.

Om personen ble drept ved bålet i Maridalen, er ikke politiet sikre på. De jobber utfra flere teorier, opplyser Kraby.

Interessante funn

Politiadvokaten ønsker ikke å gå i detalj om hvilke funn politiet har gjort ute i skogen, men sier:

- Vi har gjort funn som er interessante for oss.

Og videre:

- Vi har funnet ting på stedet som vi setter i forbindelse med det vi mener har skjedd.