Siktet for drap og voldtekt på stuepike

Ester skal ha drept en kollega og voldtatt en annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den estiske kvinnen som ble funnet død på Geilo lørdag, ble kvalt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. En 39 år gammel mann, også han fra Estland, ble mandag siktet for drapet.

Politiet ble tilkalt lørdag på grunn av husbråk i en bolig tilhørende Bardøla Høyfjellshotell på Geilo. I boligen fant de en 24 år gammel kvinne død, men politiet var usikre på om det dreide seg om en drapssak. Liket ble sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo, som mandag utstedte den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Undersøkelsen viser at dødsårsaken var kvelning, og at hun sannsynligvis var voldtatt også, sier politiadvokat Reidun Schartau til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kjente hverandre

En 39 år gammel mann skal ha oppholdt seg i boligen og ble pågrepet på stedet. Dagen etter leverte den drepte kvinnens venninne inn en anmeldelse for voldtekt.

Både de to kvinnene og den siktede mannen er fra Estland, og det er på det rene at stuepiken og siktede kjente hverandre. Den drepte kvinnen jobbet som stuepike ved hotellet, mens siktede jobbet som snekker i området.

Politiet vil foreløpig ikke gå inn på hva mannen har forklart i avhør eller om han erkjenner straffskyld.

– Det er for tidlig i etterforskingen til å gå inn på slike ting. Vi begynner å få oversikt over hendelsesforløpet, men det er fortsatt en del som er uklart. Vi venter nå på svar fra en del tekniske undersøkelser som ble gjort på åstedet, sier Schartau.

Søndag ble mannen avhørt ved hjelp av tolk, og avhørene fortsatte mandag.

Ber om varetekt

39-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

– Vi vil be om fire ukers varetekt. Men vi har ikke tatt stilling til om vi skal be om brev- og besøksforbud i varetektsperioden, sier Schartau.

Politiet på Geilo har fått bistand av tekniske åstedsgranskere fra Nye Kripos og vil vurdere om de også skal be om taktisk bistand. De tekniske undersøkelsene ble avsluttet søndag.

(ANB)