Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnedrap ryster Kansas:

Siktet for drap på datter (3)

Tre år gamle Olivia ble funnet drept i et skogholt forrige fredag. Nå er faren hennes og hans kjæreste siktet i saken.

DREPT: Tre år gamle Olivia ble funnet drept i et skogholt i Kansas City forrige fredag. Foto: Kansas City Kansas Police Department
DREPT: Tre år gamle Olivia ble funnet drept i et skogholt i Kansas City forrige fredag. Foto: Kansas City Kansas Police Department Vis mer

Ifølge avisa The Kansas City Star meldte den 29 år gamle faren Olivia savnet i morgentimene fredag.

Faren skal ha fortalt at han sist så datteren rundt klokka 23 torsdag kveld, og da han våknet dagen etter var bakdøra åpen og datteren borte, skriver The New York Post.

Hevder hun ble torturert

Politiet iverksatte en storstilt leteaksjon etter treåringen, og om ettermiddagen fredag ble Olivia funnet død i et skogområde i nærheten av farens adresse. Han ble arrestert samme kveld og er siktet for drap, skriver avisa.

SIKTET: Treåringen far, og hans 33 år gamle kjæreste, er begge siktet i drapssaken. Foto: Wyandotte County Jail
SIKTET: Treåringen far, og hans 33 år gamle kjæreste, er begge siktet i drapssaken. Foto: Wyandotte County Jail Vis mer

- Jeg er glad han er siktet for overlagt drap, forteller treåringens bestemor til TV-stasjonen KMBC. Hun mener imidlertid at siktelsen burde vært skjerpet ytterligere.

Ifølge kanalen har jentas bestefar fortalt at familien flere ganger hadde oppsøkt barnevernet for å få hjelp med barnebarnets bosituasjon. Besteforeldrene hevder jenta ble utsatt for tortur.

Farens kjæreste, en 33 år gammel kvinne, er også pågrepet i saken og siktet for å ha satt Olivia i fare.

- Jeg vil at de skal straffes for det de har gjort mot henne, sier jentas bestemor til The Kansas City Star.

Det er ikke kjent hvordan faren og hans kjæreste stiller seg til siktelsen.

- Stort tap

Sammen med besteforeldrene hadde mange personer samlet seg utenfor rettslokalet søndag, da Olivas far og hans kjæreste ble framstilt for fengsling. De frammøtte holdt opp skilt med krav om rettferdighet for den lille jenta.

I nærheten av skogsområdet der jenta ble funnet, var det også mange som samlet seg for å minnes treåringen, og la ned både blomster og kosedyr for å minnes henne.

BRUTALT DREPT: Drapet på Ingrid Escamilla (25) skaper sterke reaksjoner. Video: CNN / Twitter Vis mer

Politiet har foreløpig ikke kommentert dødsårsaken, men mener jenta døde en gang mellom torsdag og fredag.

- Det er et stort tap for byen vår. Jeg oppfordrer alle til å stå sammen med denne familien mens de går gjennom denne urolige tiden, og opplever noe som ingen bør oppleve i livet, sa delstatsadvokat Mark Dupree, etter at jentas far ble pågrepet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!