Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Siktet for drap på ektemannen i 2015: - En del av et belastet rusmiljø

Kvinnen er siktet for overlagt drap på sin ektemann i 2015. Hun meldte seg selv til politiet, men erkjenner ikke straffskyld.

OVERLAGT DRAP: En 43 år gammel kvinne er siktet for overlagt drap. Politiadvokat Karin Skedsmo Danevad og forsvarer John Arild Aasen var tilstede under fengslingsmøte i Halden Tingrett. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
OVERLAGT DRAP: En 43 år gammel kvinne er siktet for overlagt drap. Politiadvokat Karin Skedsmo Danevad og forsvarer John Arild Aasen var tilstede under fengslingsmøte i Halden Tingrett. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HALDEN (Dagbladet): 23. januar tok en 43 år gammel kvinne kontakt med politiet og fortalte at hun i 2015 drepte sin ektemann.

Hun ble pågrepet, siktet for overlagt drap og varetektsfengslet i fire uker. Onsdag var det nytt fengslingsmøte i saken, og påtalemyndigheten ba om fengsling i fire nye uker. Kvinnens forsvarer ba om at hun ble løslatt.

Onsdag ettermiddag ble det klart at kvinnen fengsles i ytterligere fire uker, med brev og besøksforbud.

- Det er ikke nødvendig at hun holdes fengslet. Jeg mener at det ikke er noen reel fare for bevisforspillelse. Det er ikke noe grunnlag for henne å få ødelagt noen bevis her. Hun er også opptatt av å få oppklart saken, sier kvinnens forsvarer, John Arild Aasen til Dagbladet.

FORSVARER: John Arild Aasen. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
FORSVARER: John Arild Aasen. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Meldte seg i septmeber

Ifølge NRK tok kvinnen kontakt med politiet første gang i september 2017 og tilstod drapet. Hun ble da sluppet fri samme dag.

- Hvorfor meldte hun seg for politiet denne gangen?

- Det var i forbindelse med noe annet som skjedde i livet hennes, som jeg ikke kan gå inn på, sier Aasen.

Dagbladet har vært i kontakt med ei venninne av siktede, som har kjent henne siden ungdomstida. Hun forteller at siktede er en del av et belastet rusmiljø i Halden.

- Hun kom inn i feil miljø da hun var ganske ung. Men da hun fikk barn ble hun nykter. Senere falt hun tilbake og begynte å ruse seg igjen, sier venninna.

Dette bekrefter forsvarer John Arild Aasen.

- Hun var vært del av et belastet miljø, sier han.

POLITIADVOKAT: Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Hun gikk rett i kjelleren

Venninna beskriver siktede som en snill og rolig kvinne, som stort sett holder seg for seg selv.

Hun forteller at også den døde ektemannen var en del av dette miljøet.

- Han var ikke grei mot henne. Drev med både psykisk og fysisk vold, hevder hun, og legger til at siktede tok dødsfallet til mannen svært tungt.

- Hun gikk rett i kjelleren. Jeg møtte henne like etter, og hun hadde grått så mye at hun var hel hoven i ansiktet, sier venninna til Dagbladet.

Overlagt drap

Politiadvokat Karin Skedsmo Danevad ønsket ikke å la seg intervjue etter fengslingsmøte onsdag, og viste til tidligere uttalelser til pressen.

- Jeg kan ikke gå noe nærmere inn på hva hun har forklart til politiet, men hun har forklart seg både om hvordan drapet ble begått, om hvorfor hun har meldt seg for politiet nå og om motivet, uttalte Danevad til TV 2 i går.

43-åringen er siktet for overlagt drap, noe som betyr at politiet mener hun har planlagt gjennomføringen av drapet.

- Ved et overlagt drap har man hatt tid og anledning til å vurdere hva med skal gjøre. Et slikt drap er bedre planlagt, sier Aasen.

Kvinnen erkjenner selv ikke straffskyld og hevder hun handlet i nødverge.

- Vi må også holde øynene åpne for at dette kan være en falsk tilståelse. Det har vi opplevd før, og kommer sikkert til å oppleve igjen. Vi må ikke være naive med tanke på det, sier Aasen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!