Sverige

Siktet for drap på mor

To brødre mistenkt for bildrap på sin mor i Göteborg, melder flere svenske medier.

GØTEBORG: To brødre er siktet etter å ha kjørt ihjel sin egen mor og skadet en 40 år gammel mann. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To brødre er siktet for drap og drapsforsøk etter at de kjørte ned sin egen mor og en annen person på Hisingen i Göteborg, melder svenske medier.

Moren døde, mens den andre personen, en mann, er alvorlig skadd og får behandling på sykehus, skriver det svenske politiet i en oppdatering søndag ettermiddag.

Politiet har bekreftet at det er en relasjon mellom de innblandede, men har ikke kommet med detaljer. De bekrefter også at det er en mann og en kvinne i 40-årene som ble rammet av bilen, og at kvinnen er død.

Brødre og besteforeldre

I alt fire personer er pågrepet, de to siste for å ha beskyttet de to mennene i 20-årsalderen som er siktet for drap og drapsforsøk. Ifølge svenske medier er det snakk om brødrenes farmor og farfar.

Ifølge avisa Expressen er alle de siktede romfolk og påkjørselen skal ha skjedd etter at det var blitt avholdt en tradisjonell rettssak mot moren, en såkalt romani kris, ettersom kvinnens sønner mente moren hadde vært utro.

I en video som den ene av de drapssiktede sønnene la ut i sosiale medier etter påkjørselen, retter han seg til faren til kvinnens nye kjæreste.

- Vi kjørte over din sønn og vår mor. Nå kan dere kjøre til sykehuset og lete etter dem. De er kanskje døde, vi vet ikke, sier en av sønnene på opptaket.

Med vilje

Politiet fikk varsel om det som først fremsto som en trafikkulykke, litt før klokken 17 lørdag. To personer var påkjørt og ble sendt til sykehus. Ved midnatt opplyste politiet at en av dem var død, mens tilstanden var alvorlig for den andre.

I løpet av etterforskningen kom politiet fram til at de to var påkjørt med vilje.

- Det oppsto tidlig mistanke om de hadde blitt påkjørt med vilje og politiet innledet derfor en etterforskning med mistanke om drap og drapsforsøk, skriver politiet i Göteborg.

Ifølge Aftonbladets kilder kjørte bilen opp på fortauet og økte farten før kvinnen og mannen ble truffet. Politiet opplyser søndag at bilen de mener ble brukt under forbrytelsen er tatt i beslag og vil bli undersøkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer