Erkjenner straffskyld etter drap i Halden

Siktet for drap på sin egen bror

- Hun er sliten og sterkt preget, opplyser kvinnens forsvarer.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere var mandag kveld på stedet der en mann ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En kvinne er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Kriminalteknikere var mandag kveld på stedet der en mann ble mandag funnet død i en leilighet i Halden sentrum. En kvinne er pågrepet i forbindelse med dødsfallet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 40-åra erkjenner straffskyld etter drapet i Halden mandag kveld. Det sier kvinnens forsvarer, advokat Kristin Morch til Dagbladet.

- Hun er sliten og preget, men har forklart seg greit under dagens avhør. Hun samtykker også til varetektsfengsling, sier Morch. Forsvareren bekrefter at det er en relasjon mellom de offeret og kvinnen, men vil ikke gå nærmere inn på saken foreløpig.

Politiet bekrefter at den siktede erkjenner straffskyld, samtidig som at de opplyser om at den avdøde var kvinnens bror.

- Siktede har vært samarbeidsvillig i avhør. Når det gjelder eventuelt motiv for ugjerningen, vil videre etterforskning vise, opplyser påtaleansvarlig Anders Svarholt i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Et tredje familiemedlem var til stede i leiligheten under hendelsen. Familiemedlemmet har status som vitne.

- Etterforskningen av hendelsen vil fortsette i tiden som kommer med ytterligere avhør og tekniske og taktiske etterforskningsskritt, opplyser Svanholt.

Når kvinnen blir framstilt for varetekt torsdag, vil framstillingen gå som en kontorforretning.

Tirsdag formiddag kunne Svarholt opplyse om at det var kvinnen som selv tok kontakt med nødetatene.

- Slik jeg har forstått det var det den pågrepne som selv tok kontakt med AMK. Pågripelsen ble foretatt på stedet. Den gikk stille og rolig for seg, sa Svanholt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer