Siktet for drap på ung kvinne i Bærum

Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til mannen som er pågrepet etter skyteepisode ved en moské.

SE TV LIVE: Pressekonferanse mistenkelig dødsfall i Bærum. Video: NTB / Madeleine Liereng, Dagbladet TV. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Gjerningsmannen fra moskéangrepet er nå også siktet for drap på den unge kvinnen.

Rett over klokka 22 lørdag kveld informerte politiet i Oslo om funn av en død person i en bolig på Eikmarka i Bærum.

Omstendighetene er uklare, og politiet behandler det som et mistenkelig dødsfall, informerte politiet i en pressemelding. Under en pressekonferanse klokka 23 lørdag kveld informerer politiet om at de har funnet en død kvinne i boligen.

- Vi ser på dette som et mistenkelig dødsfall og etterforsker dette som mulig drap, sier Rune Skjold, politioverbetjent og seksjonssjef i Oslo politidistrikt.

Det informeres om at den unge kvinnen skal være i relasjon til mannen som ble pågrepet tidligere i dag i forbindelse med skyteepisoden i en moské i Bærum.

Det skal være en familierelasjon.

- Vi etterforsker nå for å finne ut av hva som er årsaken til dødsfallet. Vi må knytte eventuelt gjerningspersonen til denne gjerningen og undersøke motivet for gjerningen, sier Skjold.

Den siktede er ikke avhørt ennå.

- Det er av helsemessige grunner. Han har vært til undersøkelse hos helse og vil komme til oss etterhvert, sier Skjold.

Knyttes til moskéangrep

Det har i kveld vært en større politiaksjon mot en bolig i Bærum. I 21.40-tiden tok politiet seg inn i boligen. Politiets bombegruppe, beredskapstroppen og krimteknikere deltok.

Adressen skal ha tilknytning til mannen som er pågrepet og siktet i forbindelse med skyteepisoden i en moské i Bærum lørdag ettermiddag, og funnet settes i sammenheng med skyteepisoden.

Litt over klokka 22 sa innsatsleder Brian Skotnes til pressen at de hadde funnet en død person i huset.

- Vi har funnet en død person i huset som vi setter i sammenheng med det som har skjedd på Skui tidligere i kveld. Jeg har ikke ytterligere kommentarer og henviser til pressekonferansen, sa innsatsleder Skotnes.

SAMMENHENG: Innsatsleder Brian Skotnes sier det mistenkelige dødsfallet t i Bærum sees i sammenheng med moskéangrepet. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Siktet for drap

Det var i ettermiddag at det kom meldinger om skyting i en moské i Bærum. En person ble pågrepet på stedet, etter å ha blitt overbemannet av flere personer som var til stede i moskeen. Vedkommende er en norsk mann i 20-åra, bosatt i nærmiljøet.

- Én person er nå siktet for drapsforsøk, sa Roar Hanssen i Oslo-politiet til VG i 21-tiden.

Under pressekonferansen klokka 23 kommer også fram at han er siktet for drap på den unge kvinnen.

Politiet har hatt kontakt med mannen tidligere, men de ønsker ikke å kommentere det ytterligere.

- Vi har vært borti han tidligere. men vi har ikke sånn sett noe straffbart på han tidligere, sier Skjold under pressekonferansen.

Forstander i moskeen, Irfan Mushtaq, kom raskt til moskeen etter å ha blitt oppringt fra et av medlemmene som befant seg der.

- Da jeg kom, var det helt kaotisk. Midt i lokalene så jeg en masse hylser, sa Mushtaq til NTB.

En person ble lettere skadet.

SKYTING: En person beskrives som lettere skadet etter å ha blitt skutt i en moské i Bærum. En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Video: Tipser Vis mer

Hyllet massemordere

Den siktede gjerningsmannen bak lørdagens moskéangrep i Bærum skal i timene før angrepet ha publisert flere innlegg på ulike nettfora hvor han blant annet hyllet flere massemordere.

Disse massemorderne sto bak flere masseskytinger. Én av dem som blir hyllet i innleggene, er Brenton Tarrant, terroristen som drepte 50 personer i to moskéangrep på New Zealand tidligere i år.

Under en pressekonferanse klokka 19.15 i kveld, sa Rune Skjold, politioverbetjent og seksjonssjef i Oslo politidistrikt, til Dagbladet at politiet har kjennskap til gjerningspersonen. Politiet gransker nå nettinnhold som kan stamme fra den mulige gjerningspersonen, opplyser de.

- Vi er kjent med at det skal være publisert noe på nettet i forkant av hendelsen. Politiet jobber nå med å sikre dette, og undersøke hva dette kan være, sa han.

- Har politiet noen formening om hvorvidt det dreier seg om et forsøk på terror?

- Vi har ingen grunn til å tro det. Vi har ingen opplysninger om det, svarte Skjold.

- Foreløpig har vi ikke noe som tilsier at det er terrorrelatert, sier Skjold også under pressekonferansen klokka 23. Samtidig sa han at politiet må ta høyde for at det kan være det.

- Derfor ønsker vi å gå tungt inn i saken, sier han.

Saken oppdateres fortløpende.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer