Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Siktet for drap uten grunn

Midt på natta skal Thor (17) ha blitt dratt opp av senga av fem uniformerte politimenn med køller, påsatt håndjern, kastet på glattcelle og siktet for drapet på Kristoffer Inderberg Bastiansen. Først 16 timer seinere ble han løslatt. Politiet innrømmer at de pågrep feil mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele kvelden hadde 17-åringen vært hjemme sammen med familien, men politiet mente å ha vitneutsagn som knyttet Thor til drapet. Ved 05.30-tida, mens Thor og hans familie lå og sov, tok fem uniformerte politimenn seg inn i familiens hjem og satte håndjern på gutten.

- Jeg fikk sjokk. Uten å si noe om hva jeg skulle ha gjort satte de på meg håndjern og kastet meg på glattcelle, forteller Thor til Dagbladet.

Opprørt

Hendelsen er så belastende at 17-åringen ikke ønsker å stå fram med fullt navn. Familien hans mener politiet må beklage sin opptreden. Da politiet tok seg inn i boligen ba Thors mor en politimann om å legitimere seg og vise tjenestenummer, noe han skal ha nektet.

Ifølge familien ville ingen fra politiet informere dem om bakgrunnen for pågripelsen.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg har alltid hatt stor respekt for politiet, og trodde ikke slikt kunne skje, sier Thors mor.

Holdt på å besvime

På politistasjonen ble Thor fratatt alle personlige eiendeler, og det ble tatt blodprøver.

- Jeg sa flere ganger at jeg ønsket å snakke med en advokat før det ble tatt blodprøver, men til slutt ga jeg etter. Jeg skjønte ingenting. Jeg visste jo ikke engang hva jeg var pågrepet for, sier 17-åringen.

Ved 12.00-tida samme dag kom politiet tilbake til familiens leilighet for å hente 17-åringens klær og sko for tekniske undersøkelser. Thors mor fikk da vite at sønnen var siktet for drap. Omtrent samtidig ble Thor informert av sin advokat om den alvorlige siktelsen.

- Jeg holdt på å besvime. Jeg visste at han ikke hadde gjort noe galt, han var jo sammen med oss hele kvelden, sier moren, som flere ganger i løpet av søndagen ba om å få vitne.

Likevel gikk det lang tid før politiet innså at de hadde tatt feil mann. Først ved 22.00-tida om kvelden fikk Thor beskjed om at han var løslatt:

- Politiet beklaget ingen ting. Det var en helt forferdelig opplevelse. Jeg sov ikke, alt var bare kaos, forteller Thor.

Ifølge politiet ble Thor pågrepet fordi et vitne mente å gjenkjenne ham fra et skolealbum.

- Vitnet pekte ut feil person, og det er selvsagt beklagelig. Men vi var nødt til å forholde oss til vitneutsagnet og pågripe mannen, opplyser Abrahamsen, som sier han har forståelse for at situasjonen kan ha virket skremmende på 17-åringen.

SKREMT AV POLITIET: På bakgrunn av en uriktig vitneobservasjon ble Thor (17) pågrepet for drapet på Kristoffer Inderberg Bastiansen. - Uten å si noe om hva jeg skulle ha gjort, satte de på meg håndjern og kastet meg på glattcelle, forteller Thor til Dagbladet.
Hele Norges coronakart